Experten: Här är höstens hetaste sextrender i Sverige – hänger du med i svängarna?

Vad man gillar i sängkammaren är självfallet väldigt individuellt och så länge alla inblandade är vuxna och med på noterna så kan man inte göra fel.

Men precis som med allt annat här i världen så kommer saker och går i trender. Sex är inget undantag utan även här kan forskare och experter se vissa trender.

Vad gäller då i höst, vad kan vi förvänta oss när vi hoppar ned mellan lakanen för lite rajtantajtan?

Lack och läder? Romantik och tända ljus? Nej och nej, just nu är det batteridrivet som gäller när man snackar sextrender.

Teknik i sovrummet

Teknikens tidevarv har nu även nått in i sovrummet. Enligt Johanna Rief, chef på sexleksakstillverkaren We-Vibe och Womanizer så vill vi nu kunna njuta på egen hand också.

– Behovet av skräddarsydda sexleksaker växer och det kommer att fortsätta växa. Människor vill ha sexuell njutning som är anpassad till varje individs önskemål och lust, säger Johanna Rief till MåBra.

Idag är det dessutom teknologiskt enkelt att njuta, då många vibratorer och dildos kan styras med hjälp av telefonen.

– Du kan skapa dina egna mönster i vibrationer och välja mellan olika intensitetsnivåer – eller sätta på autopilot. Vi vill kunna styra allt via vår mobil, eller hur? Du loggar träning, du bläddrar igenom Instagram, du betalar med telefonen. Nu läggs även sex till i det digitala forumet. säger Johanna Rief till MåBra.

Bildkälla: Shutterstock

Inte bara vibratorer

Är då mänsklig kontakt helt oviktig för att vi ska kunna njuta av sex framöver? Inte riktigt.

Att ha sex med en partner är fortfarande lika viktigt som tidigare.

– Ingenting är väl som att ha en riktigt nära och härlig stund med din partner? Att känna den varma huden och lukten av den andra är ju väldigt erotiskt och upphetsande, säger Cecilie Kjensli, sexinspiratör och författare till boken Sex från Ah till Oh, till MåBra.

Bildkälla: Shutterstock

Vibratorer för män

Mycket av den sexuella teknologin handlar om kvinnors njutning, då de generellt har lite svårare att få orgasm än män.

Men även männen hakar på leksakstrenden. De män som köper sexleksaker idag köper inte bara till sina flickvänner, enligt Marthe Sørflaten, presschef vid Kondomeriet.

– Vi säljer fler och fler prostata-vibratorer. Män har upptäckt P-punkten! Det är coolt att se att de vågar utforska mer och är lekfulla, säger Marthe Sørflaten till MåBra.

Marthe Sørflaten avslöjar också vilken produkt som just nu säljs allra mest: små analpluggar.

Bildkälla: Shutterstock

Det här kände jag inte till, gjorde du?

Tryck på DELA-knappen så att dina vänner också kan hålla sig uppdaterade på vad som gäller i sängkammaren!