Psykologen: Här är de 4 sakerna du aldrig får ljuga om för din partner

Att man älskar den man är ihop med är i de allra flesta fall ganska självklart.

Men eftersom att man just älskar sin partner så kan det ibland bli att man drar till med en liten lögn, för att skydda sin partners känslor.

Oftast rör det sig om ganska oskyldiga och små lögner. Kanske tonar man ned antalet öl eller glas vin man drack med sina vänner eller hur mycket man faktiskt spenderade på den där vinterjackan.

Men är det okej att dra en liten vals ibland, för husfridens skull?

Enligt psykologen Ingeborg Reber så är de flesta lögner man drar för sin partner helt onödiga, och kan ge upphov till gräl senare om lögnen avslöjas.

För MåBra har Ingeborg Reber listat fyra saker som man aldrig ska ljuga om för sin partner, då det kan göra både dig och din partner olyckliga.

1. Var vill du bo?

Oavsett om man drömmer om en takvåning i New York, ett eget hus på landet eller att bo i samma stad där man växte upp så bör det klargöras från båda parter var man vill tillbringa livet.

Om man istället, av kärlek, säger att man kanske absolut kan tänka sig att bo där ens partner helst vill så riskerar man att upptäcka i efterhand att man inte alls är lycklig.

2. Var noggrann med din egentid

Hur mycket tid man vill tillbringa med sin partner varierar väldigt från person till person, trots att man älskar varandra.

En del personer behöver mer egentid än andra helt enkelt. Det här är något man måste diskutera och vara öppen med redan från start.

Annars finns risken att den ena partnern antingen känner sig kvävd eller övergiven, utan att riktigt veta varför.

Att tillbringa tid för sig själv är dessutom väldigt viktigt för att förhållandet ska må bra.

– Du måste få nya intryck för att ha något att kommunicera om i förhållandet, säger Ulla Aasland, sexologisk rådgivare till MåBra.

Bildkälla: Shutterstock

3. Berätta EXAKT hur du mår

Alla mår bättre och sämre under perioder, det är helt enkelt så livet ser ut. Men att kommunicera sitt mående för sin partner gör det inte bara lättare att hantera sitt eget mående, det ökar även din partners förståelse.

Att vilja sitta hemma helt tyst efter en tung dag på jobbet blir så mycket enklare om man bara berättar för sin partner att man mår lite dåligt.

Det för er dessutom närmare varandra än tidigare.

4. Ljug inte om dina ex

Att inte berätta någonting alls om sina tidigare relationer kan kännas enkelt och bäst, det kanske blir jobbigt om man börjar gräva i sådant?

Men faktiskt är det oftast så att man, genom att berätta om hur man haft det förut, får ett starkare förhållande.

Då lär sig din partner om vad du gillar och inte gillar, samt vet bättre hur han eller hon ska hantera dina olika nycker.

Har du dragit en vals för din partner någon gång?

Bildkälla: Pixabay

Tryck nu på DELA för att sprida den här viktiga informationen vidare!