Sex-experten: Här är de vanligaste misstagen män gör i sängen – och knepen som gör dig till en bättre älskare

Vad man gillar – och ogillar – mellan lakanen är oerhört individuellt. Vissa gillar att ha sex med släckt lampa under täcket medan vissa gärna tar fram rep och piskor. Så länge alla inblandade är vuxna och med på noterna så finns inget rätt eller fel.

Men det finns vissa gemensamma nämnare, där karlarna har lite att jobba på med sina prestationer i sänghalmen.

Enligt sexologen Suzann Larsdotter finns det några misstag som många män gör i sängen, enligt MåBra. Här nedan är de fem vanligaste.

Enligt MåBra så får bara 60 procent av kvinnor orgasm när de har sex med män, medan 90 procent av männen får orgasm när de har sex med kvinnor.

Det innebär ett rejält glapp, men om man tänker på punkterna här nedanför när man går till sängs med sin älskling kanske man kan bidra till att minska glappet.

1. Tjata inte

Att tjata sig till något hörs ju redan på förhand att det inte bådar så gott. Suzann Larsdotter drar en ganska bra jämförelse mellan sex och mat. För att få någon att äta, måste man först få personen hungrig.

Tjat är knappast rätt väg att gå, om man nu vill väcka ”hungern” hos sin partner.

2. Använd hela kroppen

Snoppen är inte den enda manliga källan till kvinnlig njutning. Glöm inte bort att använda händer, fingrar och tunga.

– Är du skicklig med fingrar och tunga har storleken på penisen ingen betydelse, säger Suzann Larsdotter till MåBra.

Bildkälla: Shutterstock

3. Klitoris är väldigt, väldigt känslig

Tänk på klitoris som ett ollon. Det är med andra ord extremt känsligt och ingenting man kan gnugga eller slicka på hur hårt som helst.

Lyssna på din partners ljud och signaler, verkar det skönt? Fortsätt då. Om inte, gör något annat.

4. Alla är olika

Som nämnt ovan är sexuell njutning extremt individuellt, och alla gillar olika saker. Om en eller några tidigare partners gillat en sak innebär inte det att nästa partner per automatik också gör det.

Prova olika saker, kanske något du tidigare inte försökt dig på? Det kan bli succé. Viktigt är att kommunicera, fråga och försök känn av vad som fungerar och inte.

5. Sex är inte bara penetration

Klitoris är som sagt väldigt känslig, men den är också källan till stor njutning för många kvinnor. Därför är det bra att inte bara fokusera på penetrationssex.

Enligt Suzann Larsdotter finns något som kallas ”golden trio” som innebär en blandning av kyssar, smek och oralsex för att kvinnor ska ha lättare att få orgasm.

Bildkälla: Shutterstock

Hade du koll på detta? Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner får en chans att bli bättre älskare!