Sömn-experten: Så hanterar du en snarkande partner – här är smarta knepen

Att få krypa ned bredvid sin älskling är bland det bästa som finns. Man myser och småpratar lite om dagen som gått och dagen som kommer, allt är frid och fröjd.

Tills den ena börjar snarka. Det kan ibland låta som att någon borrar i betong precis intill örat på en när ens partner börjar snarka. Att snarka är inte bara irriterande utan påverkar också sömnen för de inblandade.

Det finns dock knep att ta till för att handskas med en snarkande partner.

Att ha en redig snarkare bredvid sig är inte särskilt skoj, eller att vara en snarkare heller, för den delen.

Men enligt Joy Richards, sömnexpert, finns det några handfasta och enkla tips för att bli kvitt de värsta oljuden om nätterna, skriver The Mirror.

Finns ingen universallösning

Till att börja med så finns det ingen universal-lösning på snarkande, för snarkningar kan uppstå av flera olika orsaker.

Snarkingar kan bero på kosten, hur man sover och varifrån snarkandet kommer.

Men här är fyra smarta husmorsknep som kanske kan hjälpa till med snarkningar.

1. Kroppskudde

En kroppskudde är en lång kudde som man kan luta ena sidan av kroppen mot, och påminner ofta om de kuddar som gravida kvinnor rekommenderas att sova med mot slutet av graviditeten.

– Folk tror att kroppskuddar enbart är till för bekvämlighet, men de förhindrar också att den som använder den inte hamnar på rygg. För folk som snarkar när de ligger på rygg kan en kroppskudde verkligen hjälpa, eftersom den håller personen på mage eller på sidan, säger Joy Richards till The Mirror.

Bildkälla: Shutterstock

2. Tennisboll

Även tennisboll-knepet riktar sig till de som snarkar när de hamnar på rygg. Vad är då tennisboll-knepet? Det går ut på att man fäster en tennisboll på baksidan av pyjamas-skjortan eller på snarkarens sida av madrassen.

– En tennisboll gör det obekvämt att ligga på rygg, vilket tvingar dem att sova i en annan position. Jag har haft många kunder som sagt att det här verkligen fungerar, säger Joy Richards till The Mirror.

3. Tänk på kosten

Om inget av ovanstående fungerar så finns det några andra saker att tänka på, innan man går till sängs. En av dem är kosten. Vissa saker är bra att undvika.

– När det kommer till snarkningar, så har studier visat att stora måltider och mejeriprodukter bidrar till mer snarkande. Så mindre portioner och inget koffein eller mjölk, säger Joy Richards till The Mirror.

4. Spola kröken

Precis som punkten ovanför gäller det att hålla sig undan innan läggdags. Att ta sig en sängfösare kan kännas som en bra idé eftersom man blir dåsig och känner sig trött, men alkohol har motsatt effekt.

– Att tro att alkohol ger bättre sömn är helt fel. Man kanske somnar snabbare efter några glas vin, men sömnkvaliteten minskar. Alkohol påverkar halsmuskulaturen vilket också ökar risken för snarkning, säger Joy Richards till The Mirror.

Vill du ta några glas men ändå få en god natts sömn bör du sluta dricka fem timmar innan läggdags.

Bildkälla: Shutterstock

Kände du till de här knepen? Tryck nu på DELA-knappen så att dina snarkande vänner också får läsa det här idag!