Joey blir hemskickad från jobbet på grund av sina kläder, återvänder och tar klockren revansch på chefen

Joey blir hemskickad från jobbet på grund av sina kläder, återvänder och tar klockren revansch på chefen

När man jobbar så gäller det att vara representativ, oavsett vilket yrke man har. Man vill göra ett gott intryck, då man är företagets ansikte utåt just där och då, ett dåligt intryck kan vara dåligt för affärerna.

Att klä sig stiligt är alltid lite av en konst, men under stekheta sommardagar är det snudd på omöjligt. Alla plagg av mer formellt snitt är långbenta, långärmade och väldigt varma. Det kan skapa vissa problem inom en del yrken där man inte får ha på sig precis vad man vill.

Då gäller det att vara lösningsorienterad för att komma undan utan att svettas ihjäl. Med smarta knep kommer man dock långt här i världen, vilket engelsmannen Joey Barge bevisade för en tid sedan.

Det var mitt i sommaren för några år sedan som Joey råkade ut för en väldigt strikt chef – men löste det på ett klockrent vis.

Blev hemskickad av chefen

Joey kände då att det i och med hettan fick vara nog med klädkoden som företaget hade – och satte på sig ett par vanliga shorts som han sedan bar när han kom in till sitt arbete.

Om kvinnor får bära kjol eller klänning på jobbet måste jag väl få köra med shorts?”, skrev han på sociala medier i bilen på väg till kontoret.

Bildkälla: Twitter

Så enkelt var det dock inte att komma runt klädkoden. För bara en halvtimme senare rapporterade Joey till sina följare att han skickats hem av chefen – för att byta om.

Joey visste visserligen att klädkoden på jobbet var strikt, men kanske inte så benhård att han skulle behöva åka hem igen för att i stället ta på sig den varmare kostymen.

Då fick den här smarta ynglingen dock en riktig snilleblixt.

Drog på sig en klänning

Eftersom kvinnorna på jobbet fick bära barbenta plagg, så satte Joey fart mot sin mammas hus. Väl där letade han runt i hennes garderob för att hitta något som skulle passa honom.

Bildkälla: Twitter

Någon timme senare återvände han till jobbet – iklädd en klänning.

Bildkälla: Twitter

Det blev tydligen inget klang och jubel på kontoret när Joey dök upp i sitt nya plagg, men chefen tvingades i alla fall att ge vika.

I ett mejl till alla anställda senare samma dag skrev företagets ledning att män – under de varma förhållandena – tilläts bära trekvartsshorts.

Det hela slutade alltså med succé! Efter den geniala klänningslösningen kunde Joey och hans manliga kollegor hädanefter bege sig till jobbet i lättare kläder.

Jag tycker att det här var klockrent gjort!

Håller du med? Tryck då på DELA-knappen!