Läraren tröttnar när elever fuskar på provet – hennes skoningslösa revansch hyllas nu världen över

Som lärare har man mycket att hålla koll på i dagens skolor. Dels ska man se till så att sammanhållningen i klassen är bra och att ingen är utanför, samtidigt som man ju såklart ska försöka lära sina elever något också.

Det senare, att lära ut, har blivit allt svårare i dag. Eleverna kan utan vidare problem söka efter information på nätet och på så vis fuska på prov.

Självklart är nätet en jättebra källa när man skriver skolarbeten och liknande, men på prov kan dagens teknik ställa till det litegrann. Men istället för att sucka uppgivet och inte göra något åt situationen kan man vara lite smart, och lära sina fuskande elever en läxa.

Det gjorde en lärare som nu hyllas stort för sitt lite elaka tilltag mot elever som ville fuska på ett prov.

Fuska på prov i skolan har elever gjort sedan urminnes tider. Skicka små lappar, skriva svar på suddgummin som skickas runt, viska, titta över axeln. Knepen är lika många som de är briljanta.

Men idag sköts den mesta av undervisningen digitalt, som med mycket annat i vårt samhälle. Vilket också har gjort fuskandet mer raffinerat, men lärarna verkar ha hängt med i utvecklingen. I alla fall den här.

Bildkälla: PxHere

”Facit”

Lärarens fräcka påhitt uppdagades på nätforumet Reddit, där en elev laddade upp ett klipp där hon visade hur allt gått till.

Det hela gick till så att läraren visste att några elever skulle försöka fuska. Så när hon skickade ut allt material till eleverna, via mejl, lade hon till en mapp som hette ”facit, INTE FÖR STUDENTER.”

Bildkälla: Reddit

Läraren visste att några elever inte skulle kunna hålla sig från att klicka på länken.

Klickade ivrigt på länken

Mycket riktigt så klickade eleverna på länken, de ville ju såklart ha svaren till provet utan att behöva plugga till det.

Men det fick de inte, utan de fick sig en liten näsknäpp av sin lärare.

Bildkälla: Reddit

Istället för alla rätta svar på provet så innehöll länken ett klipp, med en musikvideo av artisten Rick Astleys klassiker Never gonna give you up.

Klippet har nu spritt sig som en löpeld över nätet och läraren hyllas nu överallt.

”Jag ska plugga till lärare enbart för att kunna göra exakt sådär” skriver en användare.

Här är klassikern Never gonna give you up!

Eleverna lärde sig en läxa samtidigt som de sannolikt fick sig ett gott skratt!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta idag!