Lat skitstövel vägrar hjälpa frun att städa – då får hon elak snilleblixt som ser till att gubben får eld i baken

Att flytta ihop med sin partner när för många ett större steg än att gifta sig. Helt plötsligt ska två helt olika liv sammanfogas till ett och samma hem, vilket gör att man lär sig otroligt mycket. Både om sig själv och om sin partner.

Att ihopflyttandet skulle vara någon slags dans på rosor inbillar sig ingen, men för vissa kan det vara en större utmaning än för andra, oavsett hur mycket man älskar sin partner.

Det kan vara allt från snarkande, dålig på att komma ihåg saker, slarvig – eller lat. Egenskaper som på det stora hela inte är så farliga, men som ändå kan ge upphov till irritation.

En australisk kvinna, Rebecca, fick nog av att hennes man aldrig hjälpte till med hemmasysslorna, och kom på en klockren lösning som nu hyllas av tusentals.

Det är för sajten kidspot.com.au som fyrbarnsmamman Rebecca berättar som sitt hemliga knep för att få hennes latmask till man att lyfta arslet från sofflocket och hjälpa till hemma.

Köpte ny telefon

Rebecca älskar verkligen sin make och berättar om hur bra han är med barnen och på nästan alla andra sätt och vis.

Men just när det kommer till sysslor runt huset så drar han sig gärna för att hjälpa till. Tills Rebecca gjorde verklighet av sin briljanta idé för tre år sedan.

– Jag gick och köpte en billig kontantkorts-telefon. Sedan sparade jag det numret på min vanliga telefon under namnet Hyresvärden. Närhelst jag behöver hjälp med någon syssla så skickar jag bara ett sms till mig själv där det står att Hyresvärden ska komma förbi och titta på några saker. Då gör han allt jag ber honom om, säger Rebecca till sajten.

Fungerat i tre års tid

I tre års tid har Rebeccas knep fungerat felfritt utan att hennes late make misstänkt någonting alls.

Bildkälla: Shutterstock

– Han är så duktig. Han jobbar heltid och jag är hemmafru. Men nu hjälper han till hemma också. Han klipper gräset, städar och tvättar utemöblerna utan att gnälla, säger Rebecca till sajten.

Efter att ha avslöjat sitt briljanta knep har Rebecca fått beröm från tusentals nätanvändare, som kallar henne geni och visionär, samtidigt som många kommenterar med sina egna tips.

Andra delar sina knep

”Klassiker! Jag brukade säga till min make att vi skulle få hem hantverkare som skulle kolla på saker. Då städade han upp illa kvickt!” skriver en användare.

”Jag lade ut en annons där jag efterlyste någon händig man och visade annonsen för maken. Då blev det fart på honom!” skriver en annan.

Det är bara att hålla med, vilket geni Rebecca verkar vara!

Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se detta!