5 enorma hästar ställer sig på rad för att avgöra åsnans öde – då svarar han det ingen trodde var möjligt

5 enorma hästar ställer sig på rad för att avgöra åsnans öde – då svarar han det ingen trodde var möjligt

Jag har egentligen ganska svårt för att ta till mig reklam. Att det i grund och botten handlar om att man ska säljas på saker och ting gör det till något som jag sällan uppskattar.

Jag tror dessutom att flera av er kan känna igen sig i det.

Ibland så blir man dock överraskad. För min del brukar det handla om när en reklam kommer med ett lite oväntat, eller fint, budskap som går rakt in i hjärtat. Då kan jag se förbi det faktum att företaget som står bakom mest bryr sig om att sälja sin produkt.

Om de lyckas få en att känna något, eller tänka till, så tycker jag att man lyckats på ett lite mer värdigt plan. Det kan dessutom innebära att man får en positiv bild av avsändaren, så fler borde kanske försöka beröra med sina marknadsföringskampanjer.

Det amerikanska öl-företaget Budweiser har blivit kända för sina många gånger roliga och klockrena reklamfilmer. Det här underbara klippet (nedan) har exempelvis spridits som en löpeld på nätet. Det är väldigt hjärtevärmande och gulligt!

Själva premissen för reklamen är otroligt annorlunda. Det är välkänt inom lantbrukar- och hästvärlden i USA att Budweiser har ett hyllat stall med så kallade Clydesdale-hästar. Det är en stor och väldigt kraftfull kuse som främst används inom jordbruk och tävlande.

Går på audition

När alkoholförbudet hävdes i USA etablerade Budweiser sitt välkända stall hos folket för att försöka lyfta att man gick en helt ny era till mötes. Sedan dess har det enorma djuret blivit som en symbol för företaget.

Bild: Youtube

I just den här reklamen får vi dock följa en ung åsna som får beskriva sin livslånga dröm om att bli en del av det legendariska hästlaget. Vi får se ett ihopklippt montage när åsnan tränar för att försöka väga upp de naturliga förutsättningar som han saknar.

Han drar tunga kärror och funderar till och med på att skaffa benperuker.

Men så en dag får åsnan sin stora chans att gå på en audition för att komma med i stallet. När allt då står på sin spets så ger han det perfekta svaret på frågan om varför han bör få vara med. Jag kan inte låta bli att le när jag hör vad åsnan säger!

Väldigt fint budskap

Jag kan ju avslöja att det slutar väldigt positivt och att han får vara med de stora hästarna i slutet, men kolla nu in klippet själva! Jag kan nästan garantera att du kommer få ett leende på läpparna! Budskapet är dessutom väldigt fint!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/xD6ghskNKa8″ /]

Jag älskar verkligen lyckliga slut! Det är härligt med en reklam som vågar vara varm och samtidigt ha humor. Budskapet är dessutom viktigt – du kan bli precis vad du vill!

Var inte blyg nu, DELA gärna vidare för att sprida lite extra glädje i dag!