Annika Andersson skickar stenhård passning till GW Persson – får publiken att skratta så tårarna sprutar

.

En av mina absoluta favoritkomiker är Annika Andersson!

Genom åren har vi kunnat se henne i allt från buskis med Stefan och Krister till panel-TV-programmen Parlamentet och Timeout.

Annika bjuder alltid på sig själv och är inte rädd för att dra till med lite fräckare humor – och det är sådant som den stora publiken i Sverige verkar uppskatta.

Vad många inte vet om Annika är att hon vunnit privatteaterpriset Guldmasken hela tre gånger – för bästa huvudroll i Dagens dubbel 2001, för bästa biroll i Inte nu älskling 2000 och för bästa kvinnliga huvudroll i Otroligt het 2008.

I lag med Robert Gustafsson

Förutom i flera uppsättningar på Vallarnas friluftsteater har man även kunnat se den nu 51-åriga komikern i populära TV-program som Parlamentet och Timeout. Annika gjorde även stor succé i humorserien Full frys med Stefan och Krister.

I det här klippet (nedan) så är hon i samma lag som underbare Robert Gustafsson i det röda laget i Parlamentet.

Youtube/TV4

Anders S. Nilsson är programledare och nu ska komikerduon frågas ut om en populär, svensk kändis – nämligen Leif GW Persson.

– Vad brukar GW göra sex månader om året?

– Vad gjorde Leif GW mellan 1998 och 2010?

– Leif GW Persson har åtta, vadå?

Leif kan nog bjuda på skratten

Det är några av frågorna som duon tar sig an och man får flera gånger publiken att vika sig av skratt. Annikas svar på vad GW har åtta av är både fräckt och knasigt – och Robert följer upp med en härlig imitation av professorn.

I vanliga fall kanske man kunnat tycka att de är lite väl taskiga mot kriminologen, men om det är någon som kan bjuda på sådant här så är det nog Leif GW Persson. Han har ju flera gånger bevisat att han har ett härligt sinne för humor.

Wikimedia Commons

I den här videosnutten avslöjas det flera hemligheter om honom (om man nu vågar lita på Annika och Robert)…

Kolla nu in det klockrena klippet!

Tycker du också att Annika Andersson är en rolig komiker? Tryck då på Dela-knappen för att önska henne en bra födelsedag!