Birger avslöjar likheten mellan stockholmare och spermier – får publiken att skratta så tårarna sprutar

Stefan Gerhardsson och Krister Classon växte upp drygt 1 mil från varandra vid gränsen mellan Halland och Västergötland.

Duon, som senare kom att bli känd som Stefan & Krister, gjorde sitt första framträdande ihop vid invigningen av Älvsereds hotell 1981.

Sedan tog berömmelsen och framgången fart – och nu, nästan 40 år senare, har de fått nära på varenda svensk att skratta åt deras helgalna föreställningar, gränslösa buskishumor och underhållande uppträdanden.

Deras shownummer brukar bjuda på en mix av musik, humor och skådespel – ett koncept som visat sig otroligt framgångsrikt och jag tror att de flesta av oss som har några år på nacken har någon form av relation till Stefan & Krister.

Skratten har ekat ute i stugorna

Somliga kanske tycker att de är lite för mycket, men de flesta har nog skrattat gott åt deras knäppa upptåg och lättsamma teaterföreställningar. De har dessutom spelat in TV-serier som Full Frys och genom åren visat prov på en imponerande mångsidighet inom humorsvängen.

Skratten har fullkomligt ekat ute i de svenska stugorna!

Den kanske mest populära karaktären de skapat är Birger.

Bild: Youtube

Han är en riktig byfåne som inte alls bryr sig om vad andra tycker, utan säger sådant som ingen annan vågar – och låter sina knasiga funderingar komma ut.

Vanligtvis bjuder han på ett gäng fräckisar eller roliga anekdoter – och det är precis vad som händer i det här klockrena klippet (nedan). Birger avslöjar bland annat likheten mellan stockholmare och spermier – och då brister publiken ut i gapskratt.

Bild: Youtube

Jag fick mig faktiskt flera garv under den här videosnutten. Hoppas att du ska få det också!

Var inte blyg nu, tryck på DELA om du också skrattat åt Birger!