Birger från Stefan & Krister säger det ingen annan vågar – får publiken att vika sig av skratt

För bara en kort tid sedan nåddes vi av glädjebeskedet att Stefan & Krister återförenas – efter hela 18 år isär.

I sommar gör man farsen ”Stulen kärlek” tillsammans på Vallarnas i Falkenberg.

Genom åren har buskisduon dock bjudit oss på mängder av skratt. Min favorit är nog Birger – en riktig byfåne som säger precis vad han tycker!

Stefan Gerhardsson, 60, och Krister Classon, 63, började jobba ihop för 40 år sedan – och på så vis kan man säga att sommarens återförening, då i alla fall Stefan kommer stå med uppe på scenen, är lite av ett jubileum.

Deras klockrena buskishumor har blivit som en egen genre inom svensk underhållning – och nästan alla jag känner har skrattat sig andfådda till duons helknasiga karaktärer och upptåg.

Blivit en folkkär karaktär

Den som kanske sticker ut mest från mängden är fånen Birger!

Youtube

Ni vet nog alla vem han är! Han står ofta med armarna ut åt varsitt hål i en lite märklig hållning och bär nästan alltid sin speciella mössa. Sedan säger han alltid vad han tycker – och räds inte att dra en riktig fräckis!

Det är också det som är det härliga med Birger – det är alltid fullt ös som gäller!

Genom åren har han dessutom blivit Stefan & Kristers kanske mest folkkära karaktär – och jag är en av de som verkligen förstår varför!

För att fira den här underbara duons återförening så tänkte jag bjuda på mitt favoritklipp med just Birger! Man kan säga att han, som vanligt, trycker gasen i botten – och säger det som nästan ingen annan vågar!

Håll i hatten!

Snåla inte nu, DELA om du fick dig ett skratt!