Bosse Parnevik busringer till Jerry Williams – kontringen får alla att vika sig av skratt

Jerry Williams lämnade oss tyvärr för en tid sedan. Han blev 75 år – och var under en stor del av sin karriär en av Sveriges kanske mest folkkära artister. Han bjöd alltid på sig själv och var verkligen en underhållare av rang!

Efter att ”Jerka” gick bort har det märkts tydligt hur otroligt omtyckt han var. Det är dock inte så konstigt. Efter att rocklegenden slog igenom redan på 60-talet med The Violents hade han en lång solokarriär som kröntes med flera olika utmärkelser.

Något som jag alltid kommer att minnas med Jerry Williams var hur han bjöd på sig själv och att han verkligen värnade om sina fans. Ett underbart bevis på det här var när komikern Bosse Parnevik för en herrans massa år sedan busringde till ”Jerka”.

Han presenterar sig då som ordföranden i Jerry Williams fanclub i Tidaholm – och berättar att de nu firar 25-årsjubileum. Därför frågar han om rockidolen han tänka sig att sjunga in en specialversion på ”Hound dog”-melodin.

Youtube

Ordföranden menar att fanclubens egna version heter ”Nu ska vi ut och gå med hunden” eftersom alla medlemmar måste ha hund.

Rockar loss direkt

Då levererar Jerry Williams ett svar som chockar Bosse Parnevik, men även får honom att brista ut i gapskratt. Det är nämligen så att ”Jerka” befinner sig i sin musikstudio – och är därmed redo att rocka loss på nolltid.

I klippet får Jerry Williams själv, i bild upp till höger, lyssna på inspelningen av samtalet – och även han har svårt att hålla sig!

Det här är verkligen helt underbart! Jag både skrattar och blir alldeles varm i hjärtat när jag ser och lyssnar på det här! ”Jerka” kommer för alltid att vara saknad – och det här klippet är ett helt lysande bevis på varför!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/q2-mFOrSmHE” /]

Tryck nu på DELA-knappen för att hylla minnet av Jerry Williams!