Bosse Parnevik & Robert Gustafsson får drottning Silvia att vika sig av skratt – med klassiska orden

Vi glömmer aldrig Bo Parnevik! Emellanåt måste vi få påminna oss om att underhållningen ibland faktiskt var bättre förr – och därför plockar har vi nu plockat fram ett riktigt guldkorn från den i dag 81-årige komikerns karriär.

För vem kan glömma ”Guben i låddan” i Bosses och Robert Gustafssons tappning? Inte drottning Silvia, i alla fall!

Bosse Parnevik har fått generationer av svenskar att skratta med sina träffsäkra imitationer. Han gjorde sin TV-debut redan 1957 och det är därför inte helt enkelt att välja ett speciellt ögonblick som symboliserar hans långa och framgångsrika karriär.

Alltifrån Povel Ramel till Ingvar Carlsson har imiterats av underhållaren – och den här sketchen innehåller just den sistnämnde. Här samarbetar Bosse med Sveriges kanske roligaste man – Robert Gustafsson.

Guben i låddan

Egentligen kommer sketchen ”Guben i låddan” från underbare Hasse Alfredsons repertoar. Den spelades ju in redan 1960 och var en del av Povel Ramels skapelser, men det var Alfredson och Martin Ljung i huvudrollerna som gjorde den så känd.

Youtube

Många år senare valde Bosse Parnevik och Robert Gustafsson att göra en egen version av det klassiska originalet.

Resultatet? Det blev förstås också en riktig klassiker!

Parnevik och Gustafsson skrev ett eget manus och ställde två riktigt kända statsministrar i centrum: Socialdemokraternas Ingvar Carlsson som spelades av Parnevik – och Moderaternas Carl Bildt som gestaltades av Gustafsson.

Monolog vid sängkanten

I publiken fanns bland andra drottning Silvia – och hon kunde verkligen inte hålla sig för skratt när de två humorgenierna satte i gång sin monolog vid sängkanten.

Ta nu en titt på klippet och se om du minns alla repliker – och glöm inte heller att dela vidare den här underbara sketchen till dina vänner!

Dela gärna vidare den här sketchen så att fler får möjlighet att minnas tillbaka på lite härlig humor från förr!

Här skojar Bosse med Bert-Åke Varg vid ett annat tillfälle. Vi hoppas han får lika roligt än i dag! 

Bild: Wikimedia Commons

Tryck nu på dela-knappen för att bjuda dina vänner på lite underhållning i dag!