Bröderna Norbergs klockrena parodi på svenska julen – som ingen får missa

Det bästa med julen är nog alla fina låtar. De hör verkligen till under den här underbara högtiden – och jag anser inte att det blir något riktigt firande utan härlig sång och dans.

Vanligtvis håller vi ju oss till klassiker som ”Hej tomtegubbar”, ”Nu tändas tusen juleljus” eller ”Nu är det jul igen” – men då och då dyker det upp nya visor och trudelutter som bara måste in i sånghäftet.

Förra året skrev bröderna Daniel och Emil Norberg en helt egen parodibetonad jullåt och gjorde dessutom en tillhörande musikvideo. Den är dessutom helt klockren – och en perfekt uppladdning inför vad som komma skall.

”Jul i Sverige igen”

Deras sång handlar i korthet om hur vi firar jul i Sverige och anspelar lite skämtsamt på våra ibland lite märkliga traditioner samt vad som brukar vara omtalat och på tapeten i vårt avlånga land när dopparedagen så sakteliga närmar sig.

Bild: Youtube

Låten ”Jul i Sverige igen” är otroligt trallvänlig, men även väldigt roligt. Man kan verkligen känna igen sig i texten – och då tror jag dessutom att jag kan tala för de flesta av oss som firat jul i Sverige under många år.

Smaka bara på de här genialiska raderna!

”När det delas inlägg och upprop på Facebook, för någon godbit bytts ut mot likör, eller att Kalle Anka klippt bort någon sekvens – då är det jul i Sverige igen!”

”När hela tågnätet stannat längs rälsen och alla julkort är kvar hos Postnord. Det spelas Jöback, Carola, ja till och med Kent – då är det jul i Sverige igen!”

Fick snabbt tiotusentals visningar

Jag har själv redan sett den underbara musikvideon (längre ner) fyra, fem gånger och är riktigt imponerad.

Bild: Youtube

Att ha roligt är en otroligt viktig del av julen och de påhittiga bröderna Norberg har verkligen fått till en musikalisk fullträff här.

På kort tid fick klippet tiotusentals visningar – och jag kan garantera att den här låten kommer spelas massor även i år!

Det här är ju helt klockrent! Håller du med? Tryck då DELA för att önska dina vänner en god och skrattfylld jul!