Carl, 23, skickar ilsken passning till ”amatörexperterna” i coronakrisen

Det är många som har åsikter och vädrar sina tankar under coronakrisen.

Det är lätt att ha förståelse för – folk är rädda, oroliga och känner osäkerhet, men det är samtidigt viktigt att man inte sprider falskheter eller felaktiga uppgifter.

Nu gäller det att vi låter proffsen komma till tals – och lyssnar till de med kompetens inom de aktuella områdena.

Det tycker i alla fall komikern Carl Stanley, 23, som nu rasar mot svenska amatörtyckare i ett klipp på Facebook.

Amatörernas ständiga åsikter

I takt med att coronaviruset tagit ett järngrepp om världen har allt fler börjat tycka och tänka kring hur man ska begränsa den hemska smittan. Här i Sverige hör man dagligen kritik och åsikter som har med hanteringen av pandemin att göra.

Bild: Pixabay

Personer med kompetens inom de aktuella områdena – som statsepidemiolog Anders Tegnell – syns dagligen på TV och i tidningarna, men det är också många amatörtyckare som inte drar sig för att vädra sina starka åsikter hemma på kammaren.

Frågan är dock hur bra det är – och vilket syfte det fyller.

Den frågeställningen fick komikern Carl Stanley att gå i taket. Den 23-årige skåningen, som följs av tusentals människor, la i förra veckan upp ett klipp på sin Facebooksida i vilket han rasar mot de svenska ”hobbyexperterna”.

”Måste hålla käften”

Nu är det dags att knipa igen där hemma – och att låta personer med rätt kompetens ta hand om det här, är budskapet som Carl vill få fram.

Bild: Facebook/Carl Stanley

”Från och med nu är det så här att alla som inte vet något om coronaviruset måste hålla käften. Okej? Låt proffsen jobba i fred! Snälla!”, säger han bland annat – och gasar vidare i klippet som är hårt, humoristiskt och helt klockrent.

”Man får ju skoja lite om dessa märkliga tider tycker jag. Idag handlar det om dom som inte riktigt kan hålla sig ifrån att vädra sina egna idéer om hur vi borde hantera Sveriges utmaningar för tillfället. Ha det bra och ta hand om varandra”, skriver Carl till klippet.

Se det själv här nedanför.

Carl säger verkligen vad han tycker – och jag måste medge att han är något på spåren. Vi som inte har kunskap om coronaviruset, eller hur man ska hantera en pandemi, bör kanske tänka efter en extra gång innan vi kastar ur oss åsikter som har med det här att göra.

Håller du med Carl om att amatörtyckarna bör knipa igen? Tryck då på dela-knappen, så att ännu fler får se det här viktiga klippet!