Henrik Dorsin skickar stenhård passning till Sveriges partiledare – nu har klippet setts av över 2 miljoner

Vi är verkligen inne i valtider här i Sverige, snart vet vi resultatet och hur landet kommer att styras de närmaste åren – och därför pratas det mer politik än någonsin tidigare. Det är i alla fall min känsla.

Integration, klimat, välfärd, skola och ekonomi är bara några av alla stekheta ämnen som partiledarna kämpat om att vara vassast på. Många är dock trötta på att höra gamla floskler och halvsanningar från makthavarna.

Samtidigt är ju politik något som givetvis ska tas på allvar och det kan inte vara roligt jämt, men för att man ska stå ut med att matas med sådana här ämnen dag ut och dag in så tror jag att det kan hjälpa om man får ha lite kul emellanåt.

Partiledarna är några av Sveriges mest igenkända personer och de syns dagligen i media – oftast i ytterst seriösa sammanhang. Någon gång kan man ju önska att de kunde släppa loss lite mer.

Men annars finns det en specifik person som på sätt och vis löser det åt dem – jag menar självfallet Henrik Dorsin.

Inför förra valet, år 2014, så spelade han in ett klipp då han imiterar samtliga partiledare som var på tapeten då – och sammantaget har videosnutten nu setts av omkring 2 miljoner människor.

Henrik Dorsin
Youtube

Några blir lite hårdare ansatta än andra, men oavsett vilken partitillhörighet man har så tror jag att det här är något som man kan skratta gott åt. Det gjorde i alla fall jag – och jag har inte bestämt mig vilka jag tänker rösta på i nästa val.

Kan känna igen sig

Dorsin är dels helt otrolig på att imitera deras gester och röster, dels sätter han partiledarna på plats genom att anspela på vilka frågor de helst pratar om – och jag tror att de flesta som har lite koll på den svenska politiken kan känna igen sig.

I dag har ju vissa av partierna bytt ut sina ledare, men vi minns nog alla ungefär hur det var 2014. Annars kan nog det här fungera som en bra tillbakablick. Jag har sett detta klippet 3 gånger nu – och jag skrattar fortfarande lika mycket!

Kolla in videon själva! Jag kan garantera att ni inte blir besvikna!

Var inte blyg nu, DELA vidare om du fick dig ett skratt!