Enorma planet ska lyfta från startbanan – men håll nu koll på turisterna som solar på stranden

Det finns mycket här i världen som fascinerar och trollbinder oss människor. Det kan vara allt från naturfenomen till byggnadskonst och tekniska framsteg.

Då man hamnar framför något som fångar ens öga är det lätt att glömma allt som finns runt omkring och att verkligen fastna för det som intresserar en.

Det gäller dock att alltid försöka vara kvar i nuet och att kunna vara vaksam på det som händer i ens närhet. Att helt släppa konsekvenstänket och att bara gå på magkänsla kan emellanåt vara lite riskabelt.

Det här klippet (nedan) är ett ganska bra bevis på det. På den karibiska ön St. Martin så ligger flygplatsens start- och landningsbana precis bakom badstranden Maho Beach.

Det innebär att de turister som solar och badar måste förvänta sig lite fart, fläkt och buller emellanåt. Samtidigt är det som en attraktion för semesterfirarna – och många fascineras när ett jättelikt plan exempelvis gör sig redo för avfärd bara några meter från där de sitter på sina badlakan.

I det här klippet får turisterna dock verkligen känna av krafterna från ett flygplan. Närheten till vad som i det här fallet är en Boeing 747–400 blir betydligt tydligare än vad de hade räknat med.

Kolla nu in slutet på den lilla videosnutten, så förstår du garanterat vad jag menar. Min gissning är att de här turisterna är mer förberedda – och håller lite avstånd – nästa gång en jumbojet rullar fram på startbanan bredvid dem.

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/GqVjD3nBSQg” /]

Snåla inte nu, DELA om du fick ett leende på läpparna!