Fredrik får gravidbesked av främling efter semestern – svaret får miljoner svenskar att skratta högt

Något som jag alltid varit svag för är blåsningar av olika slag. Ni vet när man verkligen går in för att lura skjortan av en person, för att sedan avslöja att det inte är så illa som det verkar. Reaktionen brukar då främst vara lättnad, men ofta även skratt och glädje för den som utsatts.

Det gamla TV-programmet Blåsningen gjorde det här oerhört populärt i Sverige, men det har även funnits andra som tagit det här till sig och skapat klockrena klassiker. I vissa fall är luringarna ganska grova, då kan man lätt tycka synd om han eller hon som drabbas – men det positiva väger nästan alltid upp det negativa.

När man ska orkestrera något sådant här så gäller det också att sikta in sig på en person som kan ta det och inte har några problem med att bjuda på sig själv. Då blir det oftast allra bäst!

Några som gjorde det här med luringar och busringningar till en riktigt folkkärt inslag i Göteborgstrakten för en tid sedan var Morgongänget, som de kallade sig. Ingemar, Peter och Linda är en trio som i radio underhöll göteborgarna under tidiga morgnar – och på fredagar brukade man dessutom bjuda på en sådan här blåsning.

Får prata med pappan

Alltid efter tips från bekanta till den som skulle utsättas.

Morgongänget

Den här gången var det Fredrik som skulle åka dit. Han hade några månader tidigare varit på semester i Turkiet och då fått till det med en svensk tjej vid namn Caroline. Det hade han sedan lagt bakom sig – men en dag kommer ett telefonsamtal som ska vända ”upp-och-ner” på hela tillvaron.

Det hela är som sagt en blåsning, vilket också framkommer i slutet – men Morgongänget öser verkligen på för fullt. Fredrik får inte bara ett chockerande gravidbesked från Caroline, utan tvingas även prata med hennes pappa som vill göra Fredrik till en del av familjeföretaget.

Otrolig lättnad

Ja, det hela eskalerar mer och mer. Ni ska själva få lyssna, jag ska inte avslöja allt – men jag kunde i alla fall inte hålla mig för skratt. Blåsningen har blivit en riktig klassiker som i dag fått miljoner svenskar att skratta! Fredriks lättnad på slutet går ju nästan att ta på!

Var inte snål nu, tryck på dela-knappen om du fick dig ett leende! Då kan du passa på att sprida skrattet vidare till dina vänner! Det kommer garanterat uppskattas!