Gigantiska planet ska lyfta från startbanan – men titta nu på turisterna som solar på stranden

Det är otroligt vad vi människor kan skapa. Allt från hjulet till datorer och mobiltelefoner och flygplan. Just flygplan är så häpnadsväckande eftersom det på något vis strider lite mot naturlagarna, vi trotsar ju gravitationen!

Vi är nog många som är fascinerade av just flygplan, men de kan också vara lite skrämmande. Flygplan är enormt stora och högljudda – vilket också gör dem väldigt mäktiga att skåda.

Klippet här nedan är ett ganska bra bevis på det.

På den karibiska ön St. Martin så ligger flygplatsens start- och landningsbana precis bakom badstranden Maho Beach.

Attraktion för semesterfirarna

Det innebär att de turister som solar och badar måste förvänta sig lite fart, fläkt och buller emellanåt.

Samtidigt är det som en attraktion för semesterfirarna – och många fascineras när ett jättelikt plan exempelvis gör sig redo för avfärd bara några meter från där de sitter på sina badlakan.

Bildkälla: Youtube

Känner kraften från en Boeing 747

I det här klippet får turisterna dock verkligen känna av krafterna från ett flygplan. Närheten till vad som i det här fallet är en Boeing 747–400 blir betydligt tydligare än vad de hade räknat med.

Kolla nu in slutet på den lilla videosnutten, så förstår du garanterat vad jag menar. Min gissning är att de här turisterna är mer förberedda – och håller lite avstånd – nästa gång en jumbojet rullar fram på startbanan bredvid dem.

Se klippet här!

Så himla häftigt! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här!