Han gestaltar skillnaden mellan Norrland och Stockholm när det snöar. Resultatet? Genialt!

När den första snön kommer blir det alltid lite kaosartat. Framför allt i Sveriges största städer och i landets lite mer södra delar.

Samtidigt tar man det med sedvanlig ro uppe i Norrland. Skillnaden däremellan kan verkligen vara fascinerande – men samtidigt väldigt rolig.

Jag minns i vintras när den första riktiga snön kom. Det blev totalt kaos i Stockholm. Folk stannade hemma från jobbet, kollektivtrafiken slutade fungera, bilar körde fast och människor vågade knappt lämna sina hem. Det var nästan lite apokalypsstämning.

Då rasslade det in hån uppifrån Norrland. Där uppe tog man det hela med sitt sedvanliga lugn. ”Kyla och snö är väl inga problem?” var det ungefärliga budskapet.

Även nu, den här hösten, har det ju kommit snö över vårt kära land. Och ja, lite samma sak nu. Kaos i Stockholm och Göteborg medan norrlänningarna ser på från distans och har kul åt storstädernas besvärligheter när det kommer till något som man längre upp anser vara en vardaglig petitess.

Klockrent videoklipp

Många har skämtat om skillnaderna mellan hur man i norr och längre ner i landet hanterar just snön. För ja, visst är den markant! Nästan konstigt egentligen när vi lever i samma land. Samtidigt förstår jag att det inte är lätt för snöröjare och andra när det över en natt kommer ett vitt snötäcke över en hel miljonstad.

Nåväl. En av de som haft roligt över just det här är Klas Eriksson. Han har blivit känd för sina klockrena videos på Youtube. För ett år sedan la han upp en video på ämnet hur olika vi hanterar snö i Sverige. Speciellt om man ser till Norrland mot Stockholm.

Klippet (som har över 550 000 visningar) är ganska kort, men jag skrattar så att tårarna rinner, främst åt norrlänningen! Snacka om en fördom av det positiva slaget, för det är ju genialt!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/xaoawnEB1-s” /]

Dela gärna om du fick ett leende på läpparna!