Här är hårda passningen till Ebba Busch Thor – men se nu ”kärleksförklaringen” som ingen väntat sig

SVT:s program Svenska Nyheter, som leds av komikern Jesper Rönndahl, har blivit otroligt populärt. Det är av satirisk karaktär och man tar upp det senaste som hänt i vårt avlånga land och dissekerar det ner i minsta detalj.

Många gånger är det ganska seriösa ämnen, som politik eller brottslighet, man skämtar om på ett lite kontroversiellt sätt. I Sverige kan det ju numera vara väldigt känsligt angående vad man kan skoja om och inte, men härliga Rönndahl trycker ofta gasen i botten.

I och med att ingen riktigt går säker så tycker jag att det här är helt klockrent!

Nej, för det finns nog ingen känd politiker, eller stort företag, som klarat sig undan en rejäl känga från Svenska Nyheter. Gör man bort sig så får man veta det, helt enkelt – och nyligen var det dags för Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor att hamna i skottgluggen.

Ebba bjuder på sig själv

Nu handlade det hela dock om att hon stiger i olika mätningar. Ebbas parti går bättre än på mycket länge och hon är dessutom en av landets mest populära politiska ledare. Rönndahl driver dock en tes om att hon delvis lyckats lura väljarna, men huruvida man håller med om hans resonemang eller inte är så klart upp till var och en.

Bild: Youtube/SVT

I och med att det hela är satir, så ska det givetvis tas med en nypa salt! Det tror jag faktiskt till och med Ebba Busch Thor, som många gånger bjudit på sig själv, klarar av att göra.

Efter ett antal kängor mot KD i programmet så har SVT mot slutet klippt ihop en lite oväntad ”kärleksförklaring”. Den kommer från Sverigedemokraterna – och deras ledare Jimmie Åkesson.

Sådant här kan nog behövas

Nu har man satt samman klipp från olika sammanhang och dessutom medvetet vinklat det hela, men allt verkar grunda sig i att Åkesson en gång sagt att Ebba Busch Thor ”är svår att inte tycka om”.

Bild: Youtube/SVT

Även om kärleksförklaringen i programmet givetvis är överdriven, så fick jag mig ett riktigt gott skratt åt det här. Vi kan nog behöva den här typen av humor i ett annars så allvarligt och seriöst samhällsklimat! I synnerhet vad gäller politiken!

Jag tycker att detta var klockrent! Tryck nu på DELA om du håller med!