Här är Stefan Löfvens ”Tal till nationen” som svenskarna missat – sprids nu som en löpeld på nätet

Den 22 mars höll statsminister Stefan Löfven ett uppmärksammat tal till nationen gällande den rådande coronakrisen. Det var starkt – och uppmanade svenskarna att ta sitt ansvar i det tuffa läge som vi nu befinner oss i.

Nu har det dock kommit en parodi på talet – som sprids likt en löpeld på nätet.

Det var nog ganska få som missade Stefan Löfvens tal till nationen den 22 mars. Ett sådant håller en svensk statsminister ganska sällan, men i och med det rådande läget i coronakrisen så ansåg man det nödvändigt.

Nu har det kommit ett nytt tal

Han uppmanade oss medborgare att ta vårt ansvar – och att göra det vi kan för att minska smittspridningen. Bland annat genom att stanna hemma om man uppvisar minsta förkylningssymptom.

Bild: Youtube

Nu har det dock kommit en redigerad version av det uppmärksammade talet.

Det är Youtube-kontot Klippta Klipp som pusslat om vad Löfven säger – och resultatet är faktiskt riktigt roligt. Även om statsministerns tal givetvis ska tas på allvar så måste vi kunna ha lite roligt i tuffa tider som dessa.

Allt kan inte handla om mörker och dysterhet.

Framstår otroligt självgod

I det omklippta talet så inleder Löfven med att rikta sig till sina grannar Liv och Per. Därefter går det bara utför – och plötsligt framstår vår statsminister som betydligt mer självgod än vad han brukar göra.

Bild: Youtube

Oavsett partitillhörighet, så tror jag man kan se det komiska i det här.

Jag tycker att Löfvens ursprungliga tal var riktigt bra, han tryckte på rätt saker och fick många att förstå allvaret – men jag måste även medge att den här parodin också har sina uppsidor.

Kolla nu själv in klippet som fått hundratusentals svenskar att antingen skratta högt eller gå i taket.

Tycker du att talet var roligt? Tryck då på dela-knappen, så att även dina vänner får se det här!