Här driver Jonna, 29, med svenska våren – klockrena klippet hyllas av miljontals på nätet

Något som alltid är en snackis i Sverige är vädret. Under sommaren tycker vi att det är för varmt, men under vintern är det åt helskotta för kallt. Nu under våren kan det väl eventuellt finnas viss anledning att gnälla då och då.

Så här i mars vill man ju slippa regn och rusk, få ta fram lättare kläder – och börja spana in stränder och mysiga uteserveringar.

Det finns dock något på ämnet som kan få en att skratta. Jonna Jinton, 29, har spelat in en klockren ”vårfilm” som väldigt många svenskar kan relatera till, men över hela världen har humorklippet nu hyllats av miljontals.

Det har i dag gått över 8 år sedan den numera populära konstnären, Youtube-stjärnan och bloggerskan Jonna Jinton tog sina ägodelar och flyttade över 100 mil från Göteborg till en liten by strax utanför Örnsköldsvik.

Där har hon levt relativt isolerad för att på heltid kunna ägna sig åt det hon brinner för allra mest – att skapa.

Hennes inspirerande och stundtals roliga videoklipp från Norrland har blivit välkända på nätet och får ofta flera miljoner visningar.

Bär endast en klänning

Den kreativa 29-åringen släppte nyligen en video i vilken hon trotsar den svenska kylan med iskalla bad.

Youtube

Men redan förra våren var hon i farten med ett klipp som driver med våren i vårt avlånga – och ofta kalla – land.

I filmsnutten kliver Jonna ut i det norrländska vinterlandskapet. Iklädd endast en vacker sommarklänning tar hon sig fram i meterhög snö och börjar sedan, till synes helt oberörd av den påtagliga kylan, att hänga tvätt.

Youtube

Klippet fick över 1 miljon visningar under första dygnet, men i dag har det setts av inte mindre än 26 miljoner människor.

Idén till den klockrena videoidén fick Jonna, enligt egen utsago, när hon satt på toa och blickade ut över det karga vinterlandskapet.

”Det är ändå mitten av mars och det ska ju vara lite annorlunda än så här”, tänkte Jonna när hon såg det mäktiga snötäcket.

Youtube

Häftig och inspirerande

Personer från hela världen har kommenterat klippet. Många verkar känna igen sig, men somliga har faktiskt missat det komiska anslaget.

Oj! Svenskar är verkligen hårdhudade”, skriver en tittare.

Fryser du inte? Varför tar du inte på dig en tröja?” undrar en annan.

Se nu det klockrena klippet här nedan! Jonna är verkligen häftig och inspirerande!

Vilken rolig, häftig och inspirerande kvinna! Tryck nu på Gilla eller Dela om du också tyckte om Jonnas klockrena klipp!