Här hånar danskarna lättkränkta Sverige – klockrena klippet får ett helt land att skratta högt

Det är många som anser att Sverige som land blivit alldeles för politiskt korrekt. Jag har ingen speciell åsikt i den debatten, men har i alla fall hört att det är många som drar sig för att säga vad de verkligen tycker – för annars kan folk bli kränkta.

Det kan definitivt vara så att vi blivit mer på vår vakt angående hur mycket, eller vad, man får säga. Eventuellt är det på både gott och ont – som så mycket annat här i livet.

Ord som ”hen” har blivit populärt då man inte ska dela in människor i kön. Många är därför av åsikten att man knappt får säga någonting ute i samhället numera för att folk har blivit alldeles för känsliga.

Samtidigt ska man inte äta kött, bara handlade begagnade kläder och alltid ta cykeln till mataffären. Det är inte lätt att vara alla till lags i dagens Sverige.

För en tid sedan publicerades ett klipp i Danmark som nu fått så gott som hela landet att skratta högt. I sketchen så driver man med Sverige – och hur makalöst politiskt korrekta vi har blivit. Det hela kan ses som en stenhård, tillika skämtsam, passning från vårt grannland.

”Gärningsman” ett förbjudet ord

I videon så är det en dansk polis som kommer till en brottsplats i Malmö, men väl där går det inte alls som han tänkt sig. Det blir lite av en kulturkrock, minst sagt.

Bild: Youtube

Dansken säger flera saker som man enligt den svenska förundersökningsledaren absolut inte får. Ordet ”gärningsman” är exempelvis helt förbjudet. Det heter, så klart, ”gärningspersonen”.

Det hela är, nästan oavsett vad man tycker i frågan om politisk korrekthet, otroligt roligt – och den här sketchen har nu fått rejäl spridning även här i Sverige! Det är dessutom inte så konstigt – har man i alla fall lite humor, så kan man lätt se det komiska i det här.

Jag ska dock inte avslöja för mycket! Kolla nu själv in klippet!

Tryck nu på dela-knappen om du fick dig ett skratt, eller om du helt enkelt bara tycker att svenskarna blivit för känsliga!