Här köper 17-åringarna litervis med alkohol på Systembolaget – genom en enkel metod

Som de flesta vet har Systembolaget monopol på alkoholförsäljning över 3,5 procent i Sverige. Åldersgränsen är dessutom 20 år, vilket upprör många yngre.

Det går dock att enkelt komma förbi problemet, visar ett gäng 17-åringar nu i en unik video.

Man får dricka sprit, öl, cider och vin som 18-åring i Sverige, men du behöver ändå vara 20 för att få handla på Systembolaget – den statligt drivna kedjan med alkoholmonopol i Sverige.

Det är dessutom ofta noggranna kontroller – och många personer i 30-årsåldern får uppvisa legitimation så gott som vid varje köptillfälle.

Metod som fungerat flera gånger

Det hela går dock att komma förbi för de unga som är nyfikna på sprit, visar nu ett gäng 17-åringar i en video. Man har kommit på en metod som fungerat flera gånger – men det handlar inte om att be någon att köpa ut.

Nej, de traskar själva in på Systembolaget, slipper uppvisa legitimation – och går sedan ut med kassar fyllda av öl och sprit.

Youtube

Hur är det då möjligt?

Jo, man har köpt en mask på nätet. Den ska föreställa en äldre man – och när de unga killarna kombinerar den med mössa, halsduk och solglasögon, så ser det faktiskt ut som att det är en pensionär som är ute och shoppar.

Youtube

I klippet har man filmat hur de förbereder sig, enkelt genomför handlingen och sedan jublar efteråt.

En bra förklädnad

Man uppmanar dock tittarna att inte själva testa det här. Förhoppningsvis kan det dock vara en väckarklocka för Systembolaget. Så har kan vi ju inte ha det – men å andra sidan är det ju en bra förklädnad som gänget kommit på.

Youtube

Jag har full förståelse för att expediten släppte förbi den här ”äldre herren”.

Kolla nu själv in det uppmärksammade klippet här nedanför.

Vad tycker du om det här?

Gör killarna rätt som hittar brister hos Systembolaget, eller borde man inte ha visat det här för omvärlden? Dela vidare artikeln för att berätta vad du tänker!