Hon försöker ge broccoli till sin kräsna fågel, men se nu när han upptäcker vad som finns i skålen

Hon försöker ge broccoli till sin kräsna fågel, men se nu när han upptäcker vad som finns i skålen

En klassisk kamp som många föräldrar går igenom när deras barn är små är att få dem att äta mer frukt och grönt. Speciellt det sistnämnda, tillsammans med annan mat, kan vara svårt att sälja in. ”Det är bra för dig” är inte alltid ett så övertygande argument.

Men det här gäller faktiskt inte bara barn, vilket jag nästan alltid trott. En del djur är nästan kända för att äta precis vad som helst – men faktiskt långtifrån alla.

När jag var liten hade jag en undulat. Något av det bästa han visste var att flyga ut ur buren, landa på frukostbordet och börja gräva med sin näbb i smörpaketet. Sedan tittade han upp och var helt ljusgul i ansiktet. En riktig stjärna!

Och de flesta av oss kan nog relatera till hur det är att vara riktigt sugen på något. Har man tagit några glas vin kvällen innan är ofta suget efter exempelvis pizza enormt – och även om i alla fall jag försöker leva hälsosamt så måste man få unna sig ibland.

Samtidigt är det viktigt att få i sig rätt typ av kost. Det gäller dessutom inte bara människor, utan även djur. De behöver också rätt typ av näring. Matten till fågeln Eric fick höra från sin veterinär att papegojan skulle må bra av att få i sig broccoli.

Rolig fågel

Som den goda fågelägare hon är försökte hon samma dag att ge just broccoli till Eric. Hon var dock spänd på hur det skulle mottagas från den kräsne fågeln.

Klippet nedan visar dock ganska väl hur det gick! Kolla nu när Eric märker vad som finns i matskålen! Helt underbart! Han hymlar inte med vad han tycker!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/4d1dwgc-oIs” /]

Snåla inte nu, DELA om du också fick ett leende på läpparna av detta klippet!