Hundarna stör katt som vilar vid poolen, men se nu geniala kontringen när missen vänder sig om

Att det finns en speciell rivalitet mellan katter och hundar är ju inget nytt. Det har man fått bevittna åtskilliga gånger – både på film och i verkliga livet.

Jag minns från min uppväxt när vår misse Sixten bara stack ut huvudet genom dörren – då började alltid grannens hund, som ofta var ute på gården, skälla som en galning.

Men det finns faktiskt också relationer mellan vovve och katt som också säger att den här klassiska konflikten är lite av en myt. Under många tak så lyckas de leva ihop under oerhört fredliga – och vänliga – förhållanden.

Det är givetvis underbart – och egentligen finns det ingen anledning att två olika husdjur ska vara bitska mot varandra bara för sakens skull.

Både hundar och katter är ju otroligt mysiga. De kan skapa sig makalöst starka band till människor och drar sig dessutom sällan för att ställa till med skojigheter. Att man aldrig riktigt vet vad som ska hända ­– det är ju faktiskt en stor del av charmen med att ha husdjur.

Shutterstock

Men visst är det så att hundar och katter kan röra upp lite känslor hos varandra. I det här filmklippet (nedan) ser man en katt ligga och slappa bredvid en pool. Samtidigt springer det 2 små hundar runt omkring honom – och missen blir märkbart störd.

Katten tar revansch

Han lyckas inte få pli på hundarna, men i slutet att klippet tar det hela en oväntad vändning och jag kan bara inte sluta skratta åt vad som sker.

Det ska tilläggas att allt gick bra efter kattens lilla revansch. Annars hade det givetvis inte varit samma sak. Bara stunden senare fortsatte djuren att leka, men scenen som uppstår är både söt och rolig. Rösten som finns med i klippet, som setts av över 1,5 miljoner tittare, gör bara det hela ännu bättre!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/AJRJn5Wu_A0″ /]

Tryck nu på dela-knappen om du också älskar djur!