Iskall tjuv stjäl Toms mobil när han sover – 5 sekunder senare får idioten precis vad han förtjänar

Något av det mest irriterande som finns är tjuvar som är ute efter att knycka åt sig ens värdesaker. Det kan gå på någon sekund när man missar att hålla koll på sin mobil – och vips, så är den borta.

Jag var själv med om det här på en marknadsplats i Grekland för två år sedan. Dumt nog så hade jag plånboken i bakfickan, men första gången jag skulle ta upp den för att betala för två drickor så var den borta. Någon hade tagit den.

Det gäller att vara försiktig och att hålla ett öga på sina värdesaker när man rör sig bland stora folkmassor – annars kan det lätt sluta med tråkigheter och samtal till polisen.

En person som tröttnade på alla bovar och tjuvar i sin stad är Tom Mabe. Vi har tidigare skrivit om hur han fick till den perfekta hämnden på en pakettjuv, men den här gången skulle det handla om att Tom ville få stopp på att folk gång på gång blev bestulna på sina mobiler.

Youtube

Därför tog Youtube-kändisen en dag och smygfilmade när han och en kompis låtsades sova på olika platser med mobiltelefonen bredvid sig. Man kunde ju hoppats att förbipasserande skulle göra den slumrande personen uppmärksam på att telefonen låg framme, men i stället visade de sig vara betydligt mer giriga än så.

Fick rejäla stötar

Flera gånger snodde de åt sig mobilen och gick vidare.

Tom hade dock ett knep för att ta den optimala revanschen. Telefonen var i själva verket en attrapp. Med en fjärrkontroll kunde han få den att ge ifrån sig rejäla stötar – och då var det inte lika lockande längre för tjuvarna.

Youtube

Kolla nu in klippet (nedan) där flera mobilknyckare nog ångrar sig rejält i efterhand! Videon har setts av över 12 miljoner människor – och så gott som alla verkar hylla initiativet som förhoppningsvis på sikt kan få allt färre att satsa på en ficktjuvskarriär!

Gillade du också Toms initiativ och tycker att tjuvarna fick vad de förtjänade? Dela då vidare detta!