Jan Björklund drar vågat sexskämt om sin ungdomstid – får Ulf och Ebba att vika sig av skratt

.

Det är många som är frustrerade på våra politiker efter det senaste valet och efterspelet som vände upp och ner på Sverige när det tog flera månader att bilda en regering. Nu håller saker och ting på att återgå till det ”normala”, men irritationen verkar finnas kvar här och var.

Det är nog dock lite av politikernas vardag – att göra alla glada är stört omöjligt, men jag kan som väljare faktiskt känna igen mig i att man blir frustrerad med jämna mellanrum. Det som vi alla dock kan enas kring är att vi alla vill det bästa för Sverige.

I och med att politiker har så pass viktiga och allvarliga uppdrag, så kan det vara oerhört uppfriskande när man får se dem i en lite annan kontext, eller om de vågar sig på att skoja till det lite.

Drar ett sexskämt

Några är dock mer ”bjussiga” än andra när det handlar om att bjuda på sig själva.

Kristdemokraterna Ebba Busch Thor fick exempelvis massvis av hyllningar efter att hon var med i TV-programmet Så ska det låta, men i vanlig ordning höjdes även negativa röster.

Oavsett ens partitillhörighet, så har jag lätt för att dra på smilbanden när en toppolitiker vågar sig på att skämta – gärna på ett lite fräckare sätt.

Så var det när Jan Björklund, Liberalernas ledare, gästade Centerpartiets kommundagar förra året. Det var när Alliansen fortfarande var en enad grupp av fyra partier. Då berättade han, lite vågat, om sin ungdoms äventyr uppe på scenen.

– Allt som en tonåring kan göra har jag gjort i en bygdegård, sa Björklund.

Youtube/TV4

Det uppenbara sexskämtet fick Moderaternas Ulf Kristersson att gapskratta och Ebba Busch Thor utbrast:
– Jag vill inte höra det här!

Publiken tjöt av skratt och stämningen bland de fyra partiledarna uppe på scenen blev minst sagt uppsluppen och fnissig.

Kolla nu själv in det klockrena klippet!

Jag tycker det är underbart när politiker bjuder på skämt och skratt! Tryck nu på dela-knappen om du håller med! Det tänker i alla fall jag göra!