Jennys nya kille är både nykterist och vegetarian – då går parmiddagen helt åt helvete

Lika barn leka bäst, brukar man säga – och det ligger nog något i det.

Givetvis kan det vara både roligt och spännande att beblanda sig med människor som har andra intressen och åsikter. Då kan det emellanåt dock uppstå schismer eller gnissel.

Samtidigt måste man kunna hantera sådant som vuxna människor – och att vi har olika livsstilar är så klart bara att acceptera.

Den här sketchen (nedan) är dock ett bevis på när det landar i motsatsen – och då kan det gå totalt åt skogen. Det är från det klassiska SVT-humorprogrammet Kvarteret Skatan med bland andra Johan Glans och David Batra.

Ett gäng kompisar har samlats för en trevlig middag med vin och musik, men en av vännerna (Jenny) har med sig sin nya pojkvän.

Stel och konstig stämning

Då uppdagas det att han, Johannes, är vegetarian, bor i kollektiv och är nykterist. Det här är helt främmande livsval för övriga gänget som ber än gärna käkar kött och häller i sig rödvin på fredagskvällen.

Att killen dessutom bor tillsammans med andra kvinnor är för kompisgänget helt obegripligt. Då måste man väl ligga med varandra? Stämningen blir både stel och aningen irriterad när Johannes avslöjar mer och mer om sitt, enligt de andra, märkliga liv.

Bild: Youtube

Parallellt med att vinet börjar rinna, så kommer dessutom allt starkare åsikter fram.

I slutändan går det fullkomligt åt skogen. Jag tror dock att de flesta av oss kan relatera till den här situationen. Lika barn leka bäst – i synnerhet om man älskar kött och rödvin!

Den här sketchen är helt klockren – och jag skrattar gott åt de underliga situationerna som uppstår! Kolla nu själv in det roliga klippet!

Tycker du också att den här sketchen är rolig? Tryck då på dela-knappen för att bjuda dina vänner på ett gott skratt!