Johanna, 91, är världens äldsta gymnast – unika klippet får miljontals att häpna

Jag har själv just passerat det klassiska 50-årsstrecket, men känner redan att man inte är i närheten så smidig som man var i yngre år. En joggingrunda eller en sväng på gymmet kan visserligen vara uppfriskande, men mer spektakulärt än så blir det sällan.

Därför kan jag verkligen imponeras av ännu äldre förmågor som verkligen håller igång och gör sådant som en annan aldrig skulle våga. Lårbenshalsen hade ju legat i fara om jag skulle försökt mig på komplicerade gymnastikövningar och sådant där – det överlåter jag i stället till friskusar.

En sådan människa, som verkligen inte låter åldern sätta stopp, är 91-åriga Johanna Quaas. Hon är en riktig krutgumma som kallas världens äldsta gymnast – och att det stämmer kan vi nog nästan anta.

Youtube

Trots sin respektabla ålder, så tränar den här damen regelbundet och att kunna fortsätta med sin imponerande gymnastik är ett av hennes stora glädjeämnen i livet. Smidigheten och skickligheten både på redskapen och mattan – allt sitter verkligen kvar.

Jag kan inte sluta le

Snacka om att Johanna visar att ålder bara är en siffra – det kan inte vara många i hennes ålder som klarar av att stå på händer, hjula, göra kullerbyttor och läckra trick i gymnastikhallen.

Youtube

I det här klippet (nedan) på strax under 5 minuter kan ni se några av Johannas framträdanden. Man kan tydligt se hur hon njuter av att få syssla med sin favoritaktivitet och jag kan inte sluta le när hon får publiken att häpna.

Många av hennes akrobatiska övningar är sådana som få andra hade vågat sig på – och det här är nog definitionen av en krutgumma! Kolla nu själv in Johannas imponerande video – inte undra på att nästan 13 miljoner människor fascinerats av det här!

Wow, vilken krutgumma! Tryck nu på dela-knappen för att hylla den här superdamen!