Klockrena hyllningen till Anders Tegnell – nu sprids låten ”Statsepidemiologen” som en löpeld över Sverige

Någon som ofrivilligt blivit en superkändis på grund av coronaviruset är Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell. Från att ha haft en ganska undanskymd roll så har han på bara veckor blivit ett av de ansikten som syns mest på TV och i tidningarna.

Vi har tidigare skrivit om att det trycks tröjor och görs tatueringar för att hylla honom, men Tegnell har nu dessutom fått en egen hyllningslåt. Kanske är det en framtida sommarplåga?

Nästan ingen vanlig Svensson visste vem Sveriges statsepidemiolog var för några månader sedan, men nu – på grund av coronaviruset – så är Anders Tegnell plötsligt ett av Sveriges mest välkända ansikten.

Bild: Jonas Ekströmer / TT

Hans syns dagligen på TV, i tidningarna och hörs i radio.

Släppte en musikvideo

Självfallet ska statsepidemiologen, som redan hyllats med tröjor och tatueringar, också ha en egen låt.

Det är artisten Billy Opel som på sin Facebook-sida släppt sången i form av en liten musikvideo – som helt och hållet är tillägnad Tegnell.

Bild: Facebook/Billy Opel

”Det är ett ord som dykt upp i min värld på den senaste tiden som jag inte visste fanns, faktiskt. Statsepidemiolog. Vilket fantastiskt ord och vilket fantastiskt jobb”, säger Billy Opel i inledningen av klippet – innan låten drar igång.

Redan efter de första raderna så är man sedan fast – och det är lätt att både sjunga och gunga med.

”Ingen visste att han fanns, statsepidemiologen. Sedan dök han upp från ingenstans, statsepidemiologen. Han konfererar, kalkylerar, konstaterar och informerar, statsepidemiologen.

Bild: Facebook/Billy Opel

Vem är det som sätter tonen? Statsepidemiologen. Vem tar tag i situationen? Statsepidemiologen. Smittskyddets svarta bälte sitter på vår superhjälte, statsepidemiologen”, sjunger artisten.

Klockren hyllning till Tegnell

Låten är inte bara rolig och träffsäker, den är till och med riktigt bra – och har fått över 20 000 reaktioner på Facebook!

Kolla nu själv in klippet här under – och lyssna på den klockrena hyllningen till statsepidemiolog Tegnell.

Wow! Jag tycker att den här sången är helt fantastisk! Den sprider också lite glädje nu i tuffare tider!

Tycker du också att Anders Tegnell, eller den här låten, förtjänar att hyllas? Tryck då på DELA-knappen!