Klockrent klipp: Hästens briljanta drag – för att vinna snöbollskriget

Hästar är otroligt majestätiska, men också mysiga och lekfulla.

Man ska verkligen respektera de här fascinerande varelserna som har en otrolig förmåga att skapa starka band med både människor och andra djur.

Vad många inte vet är att kusar dessutom är väldigt intelligenta. De lär från andra, tar efter och älskar att vara sociala. Därför är det ofta som man kan se att det är lek och stoj inne i en hage – sådana syner kan man leva på i flera dagar.

Det var med inspiration från hästars härliga lekfullhet och imponerande intelligens som det välkända öl-märket Budweiser för några år sedan skapade en reklamfilm som skulle göra stor succé. I skrivande stund har den till exempel strax under 6 miljoner visningar på Youtube.

Börjar leka snöbollskrig i hagen

Klippet har dessutom synts på vanlig TV i hela Nordamerika under perioder, men det lanserades första gången år 2014.

Youtube

Den härliga videon är visserligen animerad, men samtidigt gjort på ett så imponerande sätt att man nästan kan tro att det handlar om riktiga hästar. Speciellt om man noterar hur de är och beter sig i klippet.

I reklamen så börjar fyra pållar plötsligt leka snöbollskrig, men det hela eskalerar snabbt. En av kusarna kommer till slut på ett helt genialiskt sätt för att vinna – och efter det draget så råder det ingen tvekan vem som är kung i hagen.

Youtube

Jag ska inte avslöja alltför mycket, ni får själva se vad det är som händer – men jag fick mig ett riktigt gott skratt åt slutet. Dessutom är det faktiskt inte helt otänkbart att en smart kuse hade kunnat göra det här i verkliga livet.

Så klipska, roliga och härliga är ju faktiskt många hästar!

Visst var det roligt? Hästar är verkligen smarta! Tryck nu på DELA om du håller med, så kan du sprida lite extra glädje till dina vänner!