Kören chockar passagerarna på planet – med oförglömlig ”konsert” inför starten

Att resa med flyg är obehagligt, tycker många.

Därför kan det underlätta om situationen blir lättsam eller avdramatiseras. Kan man som orolig resenär får slappna av och känna sig harmonisk inför starten, så ökar sannolikheten för att själva flygningen blir mer lätthanterlig.

Så känner i alla fall jag – som alltid är nervös innan jag går ombord på ett plan.

Är det någon flygning man skulle ha varit med på så är det Virgin Australia Flight 0970 från Brisbane till Sydney. Det hela utspelade sig 2014, men klippet från planet har nu setts över 15 miljoner gånger.

Vill liva upp stämningen ombord

Nästan alla passagerare har gått ombord och flygvärdinnorna håller på med de allra sista förberedelserna inför starten. Då tar en person långt fram plötsligt ton – och snart inser alla att de ska uppleva något unikt.

Youtube

Det är en kör som varit och sjungit i Brisbane och är på väg hem som vill liva upp stämningen på planet. De flesta flygningarna är ju ganska lika, något man vägrade acceptera – och nu var målet att göra något speciellt för alla ombord.

Köret stämmer in till Circle of Life – känd från bland annat Lejonkungen – och alla har full koll på sina roller och vilka toner de ska ta. Trots att det är en lite annan version än Elton Johns original. Sången blir helt otrolig och medan somliga resenärer sjunger med så sitter andra som i chock.

Släpper loss totalt

Flygpersonalen fortsätter med sitt arbete, men bjuder också på leenden. Även de kan så klart uppskatta den udda händelsen. Det blir sannolikt ett minne för livet för alla som klev på det här planet just den här dagen.

Youtube

”Konserten” når klimax ungefär halvvägs in när två män längst fram först pekar på varandra – och sedan släpper loss totalt. En kvinna några rader bakom filmar det hela, men ställer sig snart upp för att få med händelserna på bästa sätt.

Se nu det underbara och leendeframkallande klippet här nedanför!

Tänk att få vara ombord på den här flygningen! Hoppas att det blir likadant nästa gång man själv ska ut och resa. Det är kanske inte så troligt, men drömma kan man alltid. Tryck nu på DELA så att även dina vänner får se och höra den här makalösa sången!