Mäklarna: Kjell Bergqvists klockrena passning – till svenska sjukvården

Minns du TV-serien Mäklarna?

Det var Kjell Bergqvist och Cecilia Frode i rollerna som Kaj och Vilma som blev en riktig succé – och de bjöd oss på massvis av skratt hemma i sofforna.

Just Kjell Bergqvist, alltid lika rapp i käften, skickade dessutom en klockren passning till svenska sjukvården i en av seriens kanske mest ikoniska scener.

Mäklarna skapades av Ulf Malmros och Lars Johansson och började sändas på SVT år 2006. Många älskade omgående serien, som dock inte blev så långlivad (tolv avsnitt) som en del hade hoppats.

Känner sig blåst av Sverige

Kjell Bergqvist, i dag 70 år, hade en av huvudrollerna som mäklaren Kaj. Stockholmaren, som alltid bjuder på sig själv, stod för många ikoniska och underbara citat under seriens gång – men det som jag minns allra bäst är besöket hos läkaren.

Bild: Facebook/SVT Humor/Mäklarna

Kaj får du höra att han kurerat sig själv genom att lägga is på ett skadat område. Doktorn medger att han inte behöver göra ett skvatt – men när det då går upp för mäklaren att han ändå ska betala 140 kronor för besöket tar det hela en ny vändning.

Slutet är helt underbart

Klippet på SVT Humor har titeln ”När du känner dig blåst av Sverige” – och det sammanfattar Kajs sinnesstämning väldigt bra.

Bild: Facebook/SVT Humor/Mäklarna

Häng med hela vägen till slutet när Cecilia Frode, som Vilma, avslöjar sanningen som blir droppen som får bägaren att rinna över.

Jag tycker att den här scenen är helt underbar! Kjell Bergqvist är, som vanligt, helt lysande!

Mäklarna – Har du någon gång testat att köpslå med din läkare.mp4

Har du någon gång testat att köpslå med en läkare? 👩🏻‍⚕️😜 #mäklarna: http://bit.ly/SVT-Play_MäklarnahSVT Kjell Bergqvist

Posted by SVT Humor on Friday, November 8, 2019

Vad tycker du om Kjell Bergqvist? Tryck nu på dela-knappen för att berätta om dina tankar!