Mamman får böter för att ha kört 2 km/h för fort – svaret i rätten är helt klockrent

Mamman får böter för att ha kört 2 km/h för fort – svaret i rätten är helt klockrent

Att ha tryckt lite väl hårt på gasen – det är något som de allra flesta gjort oss skyldiga till någon gång. Det kan vara att man har bråttom till jobbet, måste till förskolan för att hämta barnen eller att bara slarvar.

Givetvis är det inte bra när man går över hastighetsbegränsningen, men det händer. Så enkelt är det.

Så var det i alla fall för en 5-barnsmamma i den amerikanska staden Providence. Hon hade dock bara kört 1,6 km/h för fort, ändå fått böter ­– men domarens reaktion i rätten var helt klockren.

Domaren Frank Caprio har gjort sig känd genom TV-programmet ”Caught in Providence”.

Youtube

Han har ett ganska lättsamt sätt att se på sitt viktiga jobb, älskar att föra avslappnade och många gånger komiska samtal med de som ställs framför honom – och vi har bland annat tidigare skrivit om hans reaktion när en kvinna fick en löjlig parkeringsbot.

Hade kört 1,6 km/h för fort

Nu har den här underbara mannen slagit till igen.

Den här gången är det en 5-barnsmamma vid namn Katie som kommer till rätten med hela sin barnaskara. Domare Frank blir genast charmad av de små – och låter Alex, som mamman hävdar är familjens pratkvarn, komma upp till podiet.

Youtube

Den lille pojken får ett antal frågor i mikrofonen. Bland annat kring om han själv vill jobba som domare en dag, om vakten intill ska få löneökning – och om mamman förtjänar 5 dagar i fängelse för sitt milda brott. På sista frågan blir det, till allas chock, ett rungande ja.

Ändå handlade det bara om att hon kört 1,6 km/h för fort.

Domaren gör det givetvis mest på skoj och tar inte sonens råd. Han låter i stället det hela passera – och mamman slipper därmed betala den bot som hon tidigare åkt på. Frank berättar dessutom att han också har 5 barn och säger att Katies familj är väldigt vacker.

Tar sitt jobb på rätt sätt

Det hela blir en rolig, fin och härlig stund. Alla lämnar med leenden på sina läppar.

Youtube

Klippet är på engelska, men jag hoppas att det ska gå bra att förstå ändå. Andemeningen och stämningen kommer garanterat gå fram – och jag vill verkligen passa på att hylla den här underbara domaren.

Snacka om att ta sitt jobb på rätt sätt!

Tycker du också att det här var ett fint klipp? Tryck då på dela-knappen, så att även dina vänner får se det här! Det kommer garanterat uppskattas!