Mannen får P-bot för slarvig felparkering – reaktionen i rätten är helt klockren

At få en parkeringsbot kan vara något av det mest irriterande som finns. Många gånger har man antingen slarvat eller försökt sig på en ”fuling” när man exempelvis bara ska rusa in en snabbis i affären.

Givetvis ska man alltid göra rätt för sig och i nästan alla fall har bilisten bara sig själv att skylla när den där böteslappen dyker upp vid vindrutetorkaren, men det blir ofta så att den ilskan i stället riktas mot parkeringsvakten eller reglerna som råder.

Oavsett så är det nästan alltid bara att betala – och ”lapplisorna”, som de ju lite skämtsamt kallas, gör ju faktiskt bara sitt jobb. Det är upp till oss bilister att förhålla sig till vad som gäller.

Det går dock att bestrida en bot om man inte håller med om att den skulle ha utfärdats. Det gjorde en man i staden Providence i USA när han fått böter för att ha parkerat på en väg där det inte var tillåtet.

Flickr

Det slutade med att han hamnade i rätten där domare Frank Caprio skulle bestämma över fallet. Just den här domaren är känd för att vara lite extra frispråkig och underhållande, vilket vi skrev om för en kort tid sedan i ett annat fall om parkeringsböter.

Böter på 30 dollar

Den här gången valde domaren att ta upp mannens 5-årige son till sin upphöjda plats. Efter lite småprat om pojkens ålder och vad han vill bli som vuxen, så frågar domaren hur sonen tycker att han ska döma i det här fallet.

Youtube

Det finns tre alternativ – att ge pappan 90 dollar i böter, 30 dollar i böter eller fria honom helt. Pojkens svar får hela rättssalen att brista ut i gapskratt, vilket du kan se i klippet nedan.

– 30, säger han nöjt.

Youtube

Domare Frank Caprio undrar något senare om sonen har ätit någon frukost i dag, vilket han inte gjort. Pojken får då frågan om det finns något som är bättre än böter på 30 dollar – och den lille killen medger att noll kronor i böter är bättre.

Youtube

Det går domaren med på – om pappan efter besöket i rättssalen bjuder sin son på en stor, lyxig frukost. Så blir det dessutom. Pojken fixar så att pappan slipper böter, men han måste bjuda sin son på en brakfrukost.

Youtube

Jag tycker att domare Frank Caprios avslappnade, härliga och lite humoristiska förhållningssätt är helt underbart. I det här fallet blev alla vinnare – och över 2 miljoner människor har nu sett det klockrena klippet.

Tycker du också att domaren fattade ett bra beslut? Tryck då på dela-knappen, så att även dina vänner kan få se det här underbara klippet!