Maskerad tjuv sliter upp fönster till Gerys hus – sekunden senare inser boven sitt enorma misstag

Nu för tiden sker det fler bostadsinbrott än för bara några år sedan, enligt polisen – och det är som att tjuvarna inte alls fruktar de svenska lagarna och vilka följder som brott kan få.

Det blir extra påtagligt då en hel del inbrott sker mitt på ljusa dagen, ibland framför ögonen på chockerade grannar eller förbipasserande. Bovarna blir bara kyligare och kyligare.

En följd av det här är att många försöker göra sina hem så inbrottssäkra som möjligt. Det kan handla om att man installerar larm, sätta upp övervakningskameror eller bara blir mer vaksamma på att dörrar ska låsas och fönster stängas när man är borta.

Husägaren bakom det här klippet (nedan) hade kommit på en genial ”fälla” för potentiella inbrottstjuvar. Vi ska väl låta det vara osagt om det var medvetet eller inte – men resultatet skulle visa sig vara både klockrent och roligt.

I en Facebook-video som Gery Rodney Prince laddat upp så ser man hur en övervakningskamera fångar när en man i svarta byxor och luvtröja börjar försöka bryta sig in ett garage som tillhör en villa.

Facebook

Samtidigt tittar han sig omkring efter eventuella vittnen, men ger sig sedan på ett av de provisoriska fönstren till garaget.

Var bara en fälla

Tjuven tycker nog att det här verkar som den perfekta vägen in i huset för att väl inne kunna rycka åt sig flera värdesaker. Mannens första försök blir inte så lyckade, men med kraft lyckas han till slut slita upp fönstret – och han kan då hoppa in i garaget för att fullborda sin lömska plan.

Facebook

Då visar det sig dock att det hela bara var en ”fälla”.

Garaget var inte alls någon väg in till huset, utan bara ett halvtomt utrymme med egen ut- och ingång. Det öppna garaget fick nog den här brottslingen att känna sig riktigt dum. Allt det där arbetet för ingenting!

Facebook

Snacka om att gå rakt i fällan – och på något vis kanske den här tjuven förstod att inbrott inte är något som man ska syssla med. Vi kan ju i alla fall hoppas det!

Se nu det klockrena klippet nedan!

Snacka om att tjuven gick rakt i fällan! Snåla inte nu, DELA vidare om du tycker att boven fick vad han förtjänade!