Matte har tryckt T-shirt med bild på sin papegoja – se nu när han nås av beskedet

Fåglar är verkligen spännande djur. De lever oerhört mycket på sina instinkter, men framför allt papegojor har en otrolig förmåga att lära sig saker – och på så sätt närma sig oss människor.

Kolla bara in den här stiliga killen som gör succé på nätet!

Papegojan Britches hade en ganska tuff uppväxt. Han blev inte så väl omhändertagen, men hamnade till slut i ett välskött och kärleksfullt hem. Där fick han leva precis som han själv ville, men snart förstod ägarna att den här pippin hade en otrolig förmåga för att lära sig saker.

De märkte hur han snappade upp vissa ord och efterliknade människor. Det hela började dokumenteras i små videoklipp – och snart var Britches en av världens mest kända fåglar.

Han har blivit en succé på nätet, bland annat på grund av sin charm och vackra fjäderskrud – men kanske framför allt för sitt sätt att prata. Ja, den här papegojan snackar på!

Youtube

Ett av de första orden han lärde sig – och som dessutom fortfarande är en favorit – är det engelska ordet ”really”, som på svenska betyder ungefär ”verkligen?”, alltså som en fråga.

I klippet nedan filmar fågelns matte när hon berättar för sin vackra papegoja att hon tryckt en T-shirt med en bild av honom på. Svaret som kommer då är så underbart! ”Verkligen?!”

Youtube

Det märks att han blir intresserad av att titta närmare på det hela, för snart är Britches nere i mattes knä och pickar på T-shirten. Snacka om nyfiken liten kille! Det är lätt att smälta ner han ger ifrån sig små mysiga, nästan uppspelta ljud.

Kolla in klippet nedan!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/aidhJNQ4fEg” /]

Det är verkligen underbart att se en sådan här glad och välmående fågel. Även om man helst ser dem leva i det fria verkar Britches ha det riktigt bra och det råder inga tvivel om att han trivs med tillvaron!

Under åren har Britches fått massvis av fans på nätet. Hans charm är verkligen smittande och den går onekligen igenom kameralinsen. Även om hans klipp i sig är ganska sansade så kan jag sitta och kolla på hans spektakel i flera minuter. Det liksom strålar runt den gula, lilla fågeln!

Dela gärna det här vidare om du också fick ett leende på läpparna!