Michaels klockrena imitation av Jimmie Åkesson får nätet att koka – jag kan inte sluta skratta

Om det är något som imponerar rejält på mig så är det när människor är duktiga på att imitera andra personer. Vanligtvis handlar det ju främst om att efterlikna kändisar vad gäller gester, röst, rörelsemönster och personlighet.

Det här är en av de humorgenrer som jag uppskattar absolut mest. Många gånger är det ju inte heller speciellt hånfullt, utan snarare något som den som imiteras också kan skratta och ha roligt åt.

Det är då det är som allra bäst!

För att vara riktigt skicklig så handlar det om att vara vaksam på små detaljer och att inte bara låta exakt likadan som den man ska efterlikna. Även sådant som kroppsspråk spelar en enorm och viktig roll i det hela.

Genom årens lopp har vi fått se prov på många duktiga imitatörer från Sverige. Exempelvis Jörgen Mörnbäck, Bosse Parnevik och Göran Gabrielsson! De förblir imitationslegendarer!

Några av de som är mest populära att härma är Leif GW Persson, Kjell Bergqvist, Zlatan Ibrahimovic och Petra Mede. För att bara nämna ett fåtal av alla de som tenderar bli favoriter hos Sveriges imitatörer.

Men tidigare i dag stötte jag på det här klippet (nedan). Det är Michael Olsson från Gotland som imiterar 5 välkända personer – och det är helt galet likt. Det är lite fotbollsstuk över det hela, vilket ju kan passa nu i VM-tider, men vi bjuds även på andra karaktärer.

Dela gärna vidare

De som imiteras är Zlatan Ibrahimovic, Erik Hamrén (före detta förbundskapten), Erik Niva (sportjournalist), Jimmie Åkesson (SD) och Björn Ranelid. Alla är bra, men framför allt Jimmie Åkesson är helt otroligt vass.

Även om SD:s partiledare ofta framstår som otroligt lugn så hade kanske det här kunnat få honom att explodera? Antingen av skratt eller ilska! Michael anspelar på några av de frågor som vissa ser som både SD:s största styrkor och svagheter.

Men nej då, jag tror nog att alla kan ta sådant här med ro. Lite humor måste man faktiskt kunna bjuda på – även när det handlar om politik.

Kolla nu in Michaels imitationer i klippet nedanför och glöm inte att trycka på dela-knappen om du fick dig ett skratt!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/XfK-sD-GWm0″ /]

Vem är din favorit av Michaels imitationer? Snåla inte nu, DELA gärna vidare den här artikeln om du fick dig ett skratt!