Nu öppnar en ”stödlinje” – för Greta Thunbergs argaste hatare

Ingen har väl missat Greta Thunbergs framfart – och hon har verkligen satt avtryck ute i världen. Det är stora demonstrationer, tal till mäktiga beslutsfattare och känsloväckande debatter – och det är mycket tack vare henne som klimatfrågan är hetare än någonsin.

Tyvärr finns det många som är elaka, respektlösa och hatiska mot den 16-åriga svenskan.

Givetvis behöver man inte dela hennes åsikter, men för den sakens skull finns det ingen anledning att ta till taskiga ord och hånfulla kommentarer.

Nu har dock en stödlinje öppnat för den unga klimataktivistens alla hatare. I alla fall om man ska tro den australiske satirikern Mark Humphries. Hans humoristiska och klockrena reklamfilm om den nya stödlinjen har nu blivit en enorm succé på nätet.

– Hej. Jag är en medelålders man med ett pinsamt problem. Jag blir irrationellt arg på en ung svensk flicka som vill försöka rädda planeten, säger han i inledningen av klippet.

Bild: Twitter/Mark Humphries

– Lyckligtvis finns det nu ett nummer jag kan ringa!

Greta kommenterar klippet

En telefonist svarar:

– Hallå! Du har nått Greta Thunbergs stödlinje!

Bild: Twitter/Mark Humphries

I klippet syns även en man som kommenterar Thunbergs kunskap inom klimatfrågan.

– Vi borde inte lyssna på ett barn. Vi borde lyssna på en expert, säger han.

– Jaså? Vill du att jag då kopplar vidare dig till en expert? undrar då telefonisten innan mannen snabbt slänger på luren.

Videon lades ut på Mark Humphries Twitter-konto och har nu engagerat miljontals. Även Greta själv har kommenterat klippet.

– Håll ut! Hjälp finns att tillgå, skriver hon.

Se det klockrena klippet här nedanför!

Jag tycker att det här klippet var helt klockrent – och något som Gretas hatare borde kolla in! Vem vet – snart kanske en sådan här stödlinje upprättas på riktigt! Tryck nu på dela-knappen så att även dina vänner få se det här!