Papegoja hör Pavarotti på TV:n, fågelns oväntade reaktion lämnar familjen helt mållös

Papegoja hör Pavarotti på TV:n, fågelns oväntade reaktion lämnar familjen helt mållös

Papegojor är oerhört intelligenta och fascinerande djur. De har en otrolig förmåga att lära sig nya saker och att ta efter andras beteenden.

Det här klippet (nedan) är ett fantastiskt bevis på det. Fågeln stämmer in i en duett med idolen Luciano Pavarotti.

Under min uppväxt hade vår granne en ara-papegoja. Den hette Sixten och kunde några olika hälsningsfraser som ”hej hej” och ”hejsan”. Det var alltid trevligt att komma in till dem och mötas av något annat än bara människoröster.

Redan då lärde jag mig att fascineras av fåglar och deras otroliga förmåga att lära sig nya saker och att ta efter sådant de hör. De är väldigt intelligenta – och genom åren har vi fått massvis av bevis på det. Dessutom bjuder de oss ofta på skönsång.

Caruso är en låt från 1986 skriven av den italienske sångaren Lucio Dalla. Den är gjord till minne av Enrico Caruso – en av Italiens mest välkända operatenorer.

Bättre än man tror

Den här gången framförs låten på TV av ingen mindre än Luciano Pavarotti. Papegojan i det här klippet (nedan) är tydligen ett stort fan av både låten och Pavarotti.

Snart stämmer pippin in i en duett med sin idol – och det är stundtals bättre än jag hade kunnat tänka mig! Helt otroligt!

Tydligen fick papegojans reaktion första gången han gjorde så här till Pavarotti familjen att bli helt mållös. Lätt att förstå varför!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/c3Inya9DWkA” /]

Dela om du också tyckte att det här var imponerande!