Papegojan väntar vid fönstret varje dag, kolla nu reaktionen när han ser vem som går på uppfarten

Papegojor är enligt mig ett av de mest fascinerande djuren som finns. De har en otrolig förmåga att lära sig saker och ting – allt från att tala till att göra grejer på kommando.

De kan dessutom skapa sig oerhört starka band till enskilda personer. Att många djur kan ge och känna kärlek råder det liksom inga som helst tvivel om.

När jag var ung hade vår granne en papegoja som hette Ragge. Han var riktigt busig, men kunde säga ”tack” och ”hejsan”. Det var ändå ganska roligt och kändes smått overkligt när man fick höra det första gångerna.

Många fåglar är oerhört intelligenta och kan verkligen reflektera över vad som händer omkring dem. Ta bara kakaduan Onni i klippet nedan som ett lysande exempel.

Han sitter i samma fönster varje dag vid ungefär samma tid. Varför? Jo, han har lärt sig att husse brukar komma hem från jobbet vid den här tiden på eftermiddagen.

Lycka på finska

Och plötsligt kommer han gåendes på uppfarten. Då kan inte Onni dölja sin glädje, utan blir helt till sig och springer fram och tillbaka. Han ser dessutom till att ta emot husse när han kliver innanför dörren och ger en mysig ”kärlekshälsning” innan de tar ett samtal om hur dagen varit.

Onni betyder förresten ”lycka” på finska. Även om de inte befinner sig i Finland i det här klippet så får man tillstå att det är väldigt passande. Jag blir glad i hela kroppen av att se det här!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/uGI_HobjUFE” /]

Snåla inte nu, DELA om du också fick ett leende på läpparna och känner för att sprida lite extra glädje i dag!