Pappa blir rasande när sönerna tar upp mobilerna vid middagen – men kontringen är helt klockren

Dagens ungdomar hade väl knappast överlevt utan sina mobiler. Var man än stöter på den yngre generationen i dag så sitter de med telefonerna som klistrade i händerna. Vad som händer omkring är inte alls lika intressant som det som händer på den där skärmen!

Visst har teknikens utveckling fört med sig massvis av bra saker, men jag kan tycka det är synd att en del människor knappt kan sitta en hel måltid nu för tiden utan att mobilerna måste fram. Det ska tas bilder, man ska SMS:a och skicka ut hela sitt liv till omvärlden.

Somliga verkar ha tröttnat på det här – som pappan i den här klockrena videon!

 

Även om jag inte vill vara någon bakåtsträvare, så kan jag känna att mobiltelefonerna nästan fått en lite för stor plats i våra liv. Visst, de är användbara och kanonbra på många sätt – men det sociala samspelet människor emellan får ju inte bli lidande.

Många gånger tycker jag det känns som att det som händer i framför allt ungdomars mobiler är viktigare än vad som sker i deras absoluta närhet – till exempel under ett samtal eller vid en måltid.

Får inte saltet

Den här sketchen (nedan) är ett lysande bevis på det här och jag tror verkligen klippet sammanfattar hur många föräldrar känner nästan dagligen.

Det är en familj – mamma, pappa och 2 söner – som sitter och äter middag tillsammans. Efter en kort stund sitter båda grabbarna med sina mobiler uppe och man kan se hur det går pappan på nerverna. Det har säkerligen hänt flera gånger tidigare.

Youtube

Då ber fadern den ena sonen om att få saltet – kanske lite som ett test på hur uppmärksam pojken är – men när den mobilstirrande killen inte lyckas fullborda uppdraget, så får pappan nog.

Kolla nu in hans klockrena kontring, som bjuder mamman på ett brett, brett leende!

Jag tycker att det är helt underbart och de här sönerna fick sig minst sagt en tankeställare!

Snälla, tryck nu på DELA om du också gillade pappans klockrena kontring!