Poliserna Kim och Patrik sjunger ”Stad i ljus” – hyllas över hela landet

Det finns extremt många yrkesgrupper i Sverige idag som förtjänar mycket mer uppskattning än vad de får. De är för många för att rabbla upp varenda en – men en yrkesgrupp man nästan alltid kommer att tänka på först är poliser. Varje dag de går till jobbet riskerar de livet för att hålla oss andra medborgare säkra och trygga, trots att de allt som oftast får kritik i medier och från andra håll. Man kan tro att allt ska vara på blodigt allvar för dem med tanke på hur deras arbetsuppgifter ofta ser ut, men det här klippet bevisar verkligen att även poliser kan bjuda på sig själva!

Det var 2016 som poliserna Kim Karnefur och Patrik Nordgren, aktiva i Göteborg, bestämde sig för att sjunga Tommy Körberg-klassiken Stad i ljus när de körde runt i sin radiobil.

Tar i för fulla muggar

När duon väl börjar sjunga klassikerlåten, som vann Melodifestivalen 1986, är det inget viskande och mumlande man får höra. De två poliserna tar i för fulla muggar och sjunger verkligen ut, precis som man ju ska göra med Stad i ljus.
– Man har hamnat i en situation där det är mycket tråkigheter i samhället. Kan man bjuda på någonting kan man väl göra det med ett skratt, har Kim Karnefur sagt till Aftonbladet.

Bildkälla: Youtube

Hyllas över hela landet

Klippet på de sjungande poliserna gjorde naturligtvis enorm succé och har fått stor spridning, där alla som ser klippet hyllar polisernas sång.
Ni är för goa gubbar! Jag får på riktigt rysningar längs ryggen!”, lyder exempelvis en av kommentarerna på Facebook.

Se hela det underbara klippet här nedanför!

Vilken underbar sång – och vilka underbara poliser! Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag, det kommer de garanterat att uppskatta!