Rånarliga stjäl dyra paket från Postnords fordon – men sylvassa kontringen lurar tjuvarna rakt in i fällan

Det är extremt irriterande med personer som inte kan skilja på ditt och mitt.

Människor som tar sig friheten att stjäla från andra förtjänar att sitta bakom lås och bom. Det tyckte även Postnord som för en tid sedan hade problem med att dyrbara paket stals under deras transporter.

Det visade sig att de desperata tjuvarna tog sig in i lastbilarna när de åkte i 80 km/h timmen – men företaget skulle ha en sylvass kontring på problemet.

Postnord för ofta mycket spott och spe. Många gånger är det säkert befogat och det är otroligt frustrerande när ens post eller paket tappas bort. Tro mig – jag vet. Företagets reaktion när man drabbades av en rånarliga i västra Sverige är dock värd att hylla!

Slog till utan att föraren märkte

Under en tid hade man märkt att dyrbara paket försvann i samband med transporterna och för att reda ut vad det handlade om satte man upp dolda kameror inne i sina lastbilar. Det skulle då visa sig att tjuvar då och då slog till ute på vägarna – utan att föraren märkte något.

Bild: Youtube/Postnord

I hela 80 km/h tog man sig in i lastbilen och letade rätt på dyrbara föremål som man sedan tog med sig därifrån. Bovarna valde också att slå till under en ödslig sträcka då det inte var så stor risk för att man skulle bli upptäckta.

Bild: Youtube/Postnord

Postnord såg då till att man kunde följa händelserna inne i sina lastbilar i realtid – och när den iskalla rånarligan slog till nästa gång kunde företaget därför omgående meddela polisen om vad som pågick.

Lurades rakt in i fällan

Med blåljus tog sig polisen ikapp transporten som då stannade. Sedan kunde dörren bara öppnas – och tjuvarna omgående gripas. Allt tack vare det omfattande och smarta jobbet som lurade bovarna rakt in i fällan!

Bild: Youtube/Postnord

Se nu själv ett inslag om den klockrena operationen här nedanför.

Tjuvarna fick verkligen vad de förtjänade – och även om jag haft mina problem med Postnord genom åren så måste jag medge att det här var både smart och klockrent gjort!

Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kanske vi tillsammans kan få stopp på rånarligor och liknande galenskap!