Robert Gustafsson gör ”dialektresa” genom hela Sverige – nu har miljontals skrattat åt geniala klippet

Om det är någon människa som alltid kan få mig på lysande humör, så är det Robert Gustafsson.

Det känns nästan konstigt att skriva om någon som man varken känner eller ens har träffat, men i och med att han varit Sveriges kanske främste underhållare under så lång tid, så är det som att man har något märkligt band till honom.

Troligen grundar det sig i att det nästan alltid blir en skrattfest så fort man ser ”Robban”. Hans humor är, i alla fall för mig, en garanti för en rolig stund. Det som imponerar så med honom tycker jag är Roberts mångsidighet.

Uppträdanden på teaterscener, filmer, TV-serier, sketcher, imitationer – han behärskar verkligen allt. Därför är det kanske inte heller så konstigt att ”Robban” är så omåttligt populär ute i stugorna.

Jag kan bara inte få nog att alla Robert Gustafssons påhitt. Jag kommer ihåg när han började bli känd – och redan då minns jag att det var något speciellt med honom. Man liksom kände att det där inte vara någon tillfällig grej. Sedan dess har ”Robban” varit en byggsten i underhållnings-Sverige.

Gör en dialektresa

Om jag ska plocka fram min absoluta favoritgenre med honom, så är det nog trots allt de klockrena imitationerna. Vi har nog alla hört Roberts lena värmländska i filmer som Torsk på Tallinn, eller grova göteborgska som Veiron i Ottan.

För det är just dialekter som ”Robban” verkat ha siktat in sig på att verkligen behärska. Ingen kan nog heller hävda att han inte har lyckats, för när en annan ska ge sig på att vara lite rolig så framstår det ju bara patetiskt i jämförelse.

Men det kan jag bjuda på – bara jag får se lite Robert Gustafsson-klipp med jämna mellanrum!

I den här videosnutten (nedan), som faktiskt setts av över 1 miljon svenskar, så är ”Robban” med i Niklas Källners TV-program. Robert har då fått en Sverige-karta framför sig och får då uppgiften att göra en ”dialektresa” genom hela landet.

Då sätter han igång – och jag kan inte sluta garva! Det är alltså klockrent rakt igenom! Vissa av er har säkert redan sett det här, men det är verkligen bra nog för att det ska vara värt att se igen!

Kolla nu in klippet! Garanterad skrattfest!

Jag tycker att det här klippet är helt klockrent! Håller du med? Tryck då gärna på dela-knappen, så kan du passa på att sprida lite extra glädje till dina vänner i dag!