Sjukhuspersonalen i Umeås unika initiativ hyllas av tusentals – se nu underbara klippet

Sjukhuspersonalen i Umeås unika initiativ hyllas av tusentals – se nu underbara klippet

Att gå till sjukhuset är sällan förknippat med glädje eller lycka. Det brukar snarare handla om nervositet och ångest. Delvis därför kan det vara en lite speciell arbetsplats för den ofta så fantastiska vårdpersonalen.

Många barnläkare försöker avdramatisera det i många fall viktiga besöket genom att skoja och skämta med ungarna. Även i allvarliga eller prekära situationer gäller det ju att kunna få fram ett skratt.

Många gånger kan det nog till och med hjälpa.

Att humor även hör hemma på lasaretten kom ortopedavdelningen på Norrlands universitetssjukhus med ett lysande bevis på för en tid sedan!

Med inspiration från välkända bandet Alcazars hitlåt ”Stay the Night” valde ortopediska kliniken på Norrlands universitetssjukhus i Umeå för några år sedan att göra en helt egen musikvideo. Den heter ”Kom i form” och är inspelad med personal från avdelningen och i sjukhusmiljö.

Youtube

Slutresultatet blev ett klockrent bevis på att man kan skämta och skoja även på den här typen av platser – och videon har i skrivande form setts av över 275 000 personer.

Hylla svensk vårdpersonal

Målet är dels att uppmana fler till att försöka hålla kroppen i trim, dels för att uppmärksamma just det här med att även de som har ofantligt viktiga jobb ska kunna skämta om sin arbetsvardag.

Youtube

Jag tycker att det här är ett underbart initiativ – och musikvideon, med tillhörande text, är dessutom förvånansvärt bra! Jag tycker att låten riktigt fastnar och det är få saker som är härligare än människor som kan bjuda på sig själva på detta viset!

Se den klockrena musikvideon nedan!

[arve url=”https://www.youtube.com/embed/Xyrj9Y9D5qY” /]

Snåla inte nu, DELA för att hylla den svenska vårdpersonalen!