Skitstövel säger att kvinnor inte kan köra bil – då sätter sig ung tjej vid ratten och tar klockren revansch

En del karlar brukar självsäkert hävda att de minsann är bättre än kvinnor vad gäller att köra bil. Ganska tramsigt kan jag tycka – huruvida man är stabil eller inte bakom ratten har nog inget med ens kön att göra.

Den här typen av larviga myter, som vissa väljer att tro på, är underbara att slå hål på. Det är kanske dessutom nödvändigt med jämna mellanrum. Speciellt när det handlar om att det ena könet är bättre än det andra på något.

Det allra mesta vad gäller skicklighet anser jag är mer individuellt än baserat på om du är man eller kvinna. Det tror jag att de flesta av er håller med mig om.

För att kunna bjuda några självsäkra gubbar på en dos av deras egen medicin så valde Youtube-kanalen MaxMan-TV att göra vad man skulle kunna kalla för ett socialt experiment.

Man lät den professionella racingföraren Leona Chin agera som okunnig bilförsäljare. Hon låtsades ha dålig koll på fordonen och gjorde allt för att de manliga kunderna till en början skulle tro på myten om att män är bättre bakom ratten än kvinnor.

”En bil för män”

De gav henne tips om hur hon borde agera och lät extremt självsäkra när de pratade med kvinnan som de trodde var en slarvig försäljare, men när hon sedan bad dem om att ta en provtur med ett vrålåk så skulle de få se på andra bullar.

Efter att den manlige kunden kört en bit så ber Leona om att få sätta sig vid ratten. Kunderna agerar då skeptiskt och framför allt en av männen vräker ut sig att det här minsann är en bil för män. Han är vidare skeptisk till om hon verkligen bör få köra.

Men det skulle han allt få ångra…

Youtube

Som racingproffs har Leona givetvis ett unikt kunnande – och när hon trycker gasen i botten ser det nästan ut som att de tidigare självgoda männen gör på sig. Det blir en riktig chock när de får sitt livs åktur.

Youtube

De här karlarna lär knappast snacka om att kvinnor inte kan köra bil igen…

Jag tycker att detta klippet var helt klockrent! Tryck nu på dela-knappen om du håller med, så kan vi hjälpas åt att krossa den larviga myten om att alla män är bättre än kvinnor bakom ratten!