Soldaternas klockrena corona-hälsning till Sverige – nu gör låten succé på nätet

Om det är något vi behöver i coronatider, så är det skratt och leenden.

Allt omkring oss kan inte få vara mörker, så därför bör alla initiativ som syftar till att få oss på bättre humör applåderas. Det var nog också så några uttråkade soldater från A9 i Boden som satts i karantän tänkte när de valde att spela in en egen sång om det förbannade viruset

Den gör nu dundersuccé på Facebook!

Det var i förra veckan som några rekryter vid A9 i Boden uppvisade förkylningssymptom. Ingen i gänget hade testats för coronasmittan, men Artilleriregementet tog det säkra före det osäkra – som man ska i dessa tider – och placerade de snuviga soldaterna i karantän.

Skrev en egen corona-sång

Det ledde till rastlöshet hos de snart uttråkade männen.

– Vi hade ingenting att göra och på tredje dagen någonting så började vi få slut på idéer, säger Edvin Nolerud, en av soldaterna, till SVT Norrbotten.

Man valde då att ringa till Bodens soldathem och bad om en gitarr. Därefter skrev man en egen låt, med just coronaviruset i fokus, till tonerna av Leonard Cohens fantastiska klassiker ”Hallelujah”.

– Det tog en timme kanske, berättar Edvin.

Låten hyllas på nätet

Resultatet blev en succé. I skrivande stund har klippet, som släpptes på Facebook, över 800 delningar och cirka 25 000 visningar. Det var dock inget som soldaterna hade räknat med, eller ens funderat på.

– Vi hade egentligen inga förväntningar utan vi tänkte att vi lägger ut den här så får våra nära och kära bli lite glada så att säga.

Se nu det underbara klippet – och lyssna till skönsången om corona – här nedanför!

Vilka härliga soldater som bjuder på sig själva på det här viset – allt för att ge oss andra ett extra leende så här i tuffare tider. Tryck nu på dela-knappen för att hylla de här killarna!